Themaoverzicht

Peuterwerk & Kinderopvang

Werkvelden sociaal werk

Door de decentralisatie Jeugd worden preventie en vroegsignalering van problemen steeds belangrijker. Het is belangrijk dat kinderen met een achterstand zo vroeg mogelijk worden geholpen, en ook hun ouders. Zo kunnen de kinderen een goede start maken op de basisschool en kan in een vroeg stadium duurdere specialistische zorg worden voorkomen. De peuterspeelzalen spelen hierbij een belangrijke rol. Peuterspeelzalen werken samen met het CJG, welzijn en de basisscholen. Dankzij nieuwe kwaliteitseisen en financiering van het kabinet gaan peuterspeelzalen nog doelgerichter werken. Gemeenten krijgen dan voldoende armslag voor het financieren van VVE voor kinderen van wie de ouders buiten de toeslagregelingen vallen.
Een belangrijke basis voor al het werk met kinderen zijn de universele Rechten van het Kind.

Nieuwsbericht

Webinar pedagogisch beleidsmedewerker in de VE, aanmelding geopend

Op 10 november 2020 geplaatst door

Op 23 november kun je van 14.00 – 15.30 uur deelnemen aan een inspirerend webinar over hoe je als pedagogisch beleidsmedewerker/coach de kwaliteit van de voorschoolse educatie een boost geeft. Het webinar wordt georganiseerd door het Ondersteuningstraject VE van SWN, BMK en BK. Deelname is gratis voor werknemers van leden van Sociaal Werk Nederland. Aanmelden kan hier

Vanaf 1 januari 2022 gaat een nieuwe urennorm gelden voor de inzet van een pedagogisch beleidsmedewerker/coach in de VE. Achterliggende gedachte bij deze nieuwe kwaliteitseis is dat je de kwaliteit en het effect van de VE substantieel kunt vergroten door de inzet van een VE-coach. Maar hoe doe je dat? Hoe haal je in de VE het beste uit je pedagogisch medewerkers?

Marije Magito geeft je samen met de ervaren VE-coaches Carolien van Duijn en Lies Smoorenburg meer informatie en praktische handvatten hoe je dit op jouw VE-locatie kunt bereiken. Door middel van praktijkvoorbeelden, do’s en don’ts en delen van succesverhalen laten we je kennismaken met ‘hoe het ook kan’. Houd je pen en papier gereed want je gaat tijdens het webinar zelf ook aan de slag.

Het webinar is bedoeld voor pedagogisch coaches en pedagogische stafmedewerkers in de VE. Deelname is gratis. Mis het niet! Je kunt je voor het webinar inschrijven via deze link.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten