Themaoverzicht

Peuterwerk & Kinderopvang

Werkvelden sociaal werk

Door de decentralisatie Jeugd worden preventie en vroegsignalering van problemen steeds belangrijker. Het is belangrijk dat kinderen met een achterstand zo vroeg mogelijk worden geholpen, en ook hun ouders. Zo kunnen de kinderen een goede start maken op de basisschool en kan in een vroeg stadium duurdere specialistische zorg worden voorkomen. De peuterspeelzalen spelen hierbij een belangrijke rol. Peuterspeelzalen werken samen met het CJG, welzijn en de basisscholen. Dankzij nieuwe kwaliteitseisen en financiering van het kabinet gaan peuterspeelzalen nog doelgerichter werken. Gemeenten krijgen dan voldoende armslag voor het financieren van VVE voor kinderen van wie de ouders buiten de toeslagregelingen vallen.
Een belangrijke basis voor al het werk met kinderen zijn de universele Rechten van het Kind.

Nieuwsbericht

Vouchers voor kwetsbare peuters ook voor leden Sociaal Werk Nederland

Op 11 mei 2020 geplaatst door

Sociaal werk Nederland heeft met het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen afgesproken dat leden van Sociaal Werk Nederland, die peuteropvang aanbieden, ook een aanvraag kunnen doen bij het fonds.

Juist de peuters die opgroeien in een stressvolle of onveilige thuissituatie, hebben het extra moeilijk. Daarom is er een speciaal Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis. Om kwetsbare kinderen, in deze ingrijpende periode, snel te helpen met spullen die nu noodzakelijk zijn.

Leden van Sociaal Werk Nederland kunnen de aanvragen doen via de website www.kwetsbaarthuis.nl Vanuit Sociaal Werk Nederland adviseren we de aanvragers vooral te overleggen met sociale partners om tot goede selectie van kwetsbare peuters te komen. Voor meer informatie: zie de website kwetsbaarthuis.nl of neem contact op met Ernst Radius, via radius@sociaalwerk.nl of 06-22073506.

Zie de bijlage voor meer informatie

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten