Themaoverzicht

Peuterwerk & Kinderopvang

Werkvelden sociaal werk

Door de decentralisatie Jeugd worden preventie en vroegsignalering van problemen steeds belangrijker. Het is belangrijk dat kinderen met een achterstand zo vroeg mogelijk worden geholpen, en ook hun ouders. Zo kunnen de kinderen een goede start maken op de basisschool en kan in een vroeg stadium duurdere specialistische zorg worden voorkomen. De peuterspeelzalen spelen hierbij een belangrijke rol. Peuterspeelzalen werken samen met het CJG, welzijn en de basisscholen. Dankzij nieuwe kwaliteitseisen en financiering van het kabinet gaan peuterspeelzalen nog doelgerichter werken. Gemeenten krijgen dan voldoende armslag voor het financieren van VVE voor kinderen van wie de ouders buiten de toeslagregelingen vallen.
Een belangrijke basis voor al het werk met kinderen zijn de universele Rechten van het Kind.

Nieuwsbericht

Van 0-6 en online opvoeden - Ukkiedagen met info

Op 1 april 2020 geplaatst door

Deze week zijn de Media Ukkie Dagen. Met deze campagne wordt aandacht gevraagd van ouders en (professionele) opvoeders voor het belang van mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar.

De Media Ukkie Dagen vinden dit jaar alleen digitaal plaats. Op Mediaukkiedagen.nl zetten we digitale initiatieven in de spotlight over mediaopvoeding. Juist nu zorgen we er samen voor dat jonge gezinnen de weg vinden naar praktische tips en handig materiaal over mediaopvoeding. Aangepast op de huidige situatie en de coronamaatregelen.

Als start van de MUD is eind maart Iene Miene Media gepubliceerd, hét onderzoek naar mediagebruik in gezinnen met jonge kinderen (0 t/m 6 jaar). Uitgevoerd door o.a. Peter Nikken. Gisteren is een aanvullend flitsonderzoek gepubliceerd naar de situatie tijdens de coronacrisis. 

In samenwerking met Opvoeden.nl, Mediaopvoeding.nl en de GroeiGids zijn zeven herkenbare vragen over media en opvoeden voor ouders op een rij gezet en beantwoord.

En hier staat de toolkit 'opvoeding' voor professionals. 

Trefwoorden: 0-6, MUD, dagen, media, online, opvoeding, toolkit, ukkie
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten