Nieuwsbericht

Leden Sociaal Werk Nederland akkoord met de overgangsregeling voor peuterspeelzaalmedewerkers

23 maart 2020 | 1 minuut lezen

Leden Sociaal Werk Nederland akkoord met de overgangsregeling voor peuterspeelzaalmedewerkers
Leden hebben in online in grote meerderheid ingestemd met de overgangsregeling. Alle peuterspeelzaalmedewerkers gaan over naar de cao kinderopvang.

Sociaal Werk Nederland heeft met de partijen in de kinderopvang overleg gevoerd over de overgang van de peuterspeelzaalmedewerkers naar de cao kinderopvang. Vanwege de coronacrisis ging de geplande ledenbijeenkomst over de overgangsregeling niet door. De stemming die daarover zou plaatsvinden is nu online gehouden.

Van de betreffende leden stemde 82% vóór en 18% tegen de overgangsregeling. Ook de leden van FNV, CNV, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang en Brancheorganisatie Kinderopvang hebben inmiddels ingestemd met de overgangsregeling. Dit betekent dat alle peuterspeelzaalmedewerkers onder de cao kinderopvang komen te vallen.

De overgangsregeling bevat afspraken aan de hand waarvan peuterspeelzaalmedewerkers onder de cao kinderopvang worden gebracht. Het niveau van de afspraken is ongeveer gelijk aan de in de praktijk vaak gebruikte handreiking harmonisatie arbeidsvoorwaarden kinderopvang–peuterspeelzalen. De overgangsregeling vindt u in de bijlage. Meer informatie volgt binnenkort.