Themaoverzicht

Peuterwerk & Kinderopvang

Werkvelden sociaal werk

Door de decentralisatie Jeugd worden preventie en vroegsignalering van problemen steeds belangrijker. Het is belangrijk dat kinderen met een achterstand zo vroeg mogelijk worden geholpen, en ook hun ouders. Zo kunnen de kinderen een goede start maken op de basisschool en kan in een vroeg stadium duurdere specialistische zorg worden voorkomen. De peuterspeelzalen spelen hierbij een belangrijke rol. Peuterspeelzalen werken samen met het CJG, welzijn en de basisscholen. Dankzij nieuwe kwaliteitseisen en financiering van het kabinet gaan peuterspeelzalen nog doelgerichter werken. Gemeenten krijgen dan voldoende armslag voor het financieren van VVE voor kinderen van wie de ouders buiten de toeslagregelingen vallen.
Een belangrijke basis voor al het werk met kinderen zijn de universele Rechten van het Kind.

Nieuwsbericht

Leden Sociaal Werk Nederland akkoord met de overgangsregeling voor peuterspeelzaalmedewerkers

Op 23 maart 2020 geplaatst door

Leden Sociaal Werk Nederland akkoord met de overgangsregeling voor peuterspeelzaalmedewerkers
Leden hebben in online in grote meerderheid ingestemd met de overgangsregeling. Alle peuterspeelzaalmedewerkers gaan over naar de cao kinderopvang.

Sociaal Werk Nederland heeft met de partijen in de kinderopvang overleg gevoerd over de overgang van de peuterspeelzaalmedewerkers naar de cao kinderopvang. Vanwege de coronacrisis ging de geplande ledenbijeenkomst over de overgangsregeling niet door. De stemming die daarover zou plaatsvinden is nu online gehouden.

Van de betreffende leden stemde 82% vóór en 18% tegen de overgangsregeling. Ook de leden van FNV, CNV, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang en Brancheorganisatie Kinderopvang hebben inmiddels ingestemd met de overgangsregeling. Dit betekent dat alle peuterspeelzaalmedewerkers onder de cao kinderopvang komen te vallen.

De overgangsregeling bevat afspraken aan de hand waarvan peuterspeelzaalmedewerkers onder de cao kinderopvang worden gebracht. Het niveau van de afspraken is ongeveer gelijk aan de in de praktijk vaak gebruikte handreiking harmonisatie arbeidsvoorwaarden kinderopvang–peuterspeelzalen. De overgangsregeling vindt u in de bijlage. Meer informatie volgt binnenkort.

Bron: Sociaal Werk Nederland
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten