Themaoverzicht

Peuterwerk & Kinderopvang

Werkvelden sociaal werk

Door de decentralisatie Jeugd worden preventie en vroegsignalering van problemen steeds belangrijker. Het is belangrijk dat kinderen met een achterstand zo vroeg mogelijk worden geholpen, en ook hun ouders. Zo kunnen de kinderen een goede start maken op de basisschool en kan in een vroeg stadium duurdere specialistische zorg worden voorkomen. De peuterspeelzalen spelen hierbij een belangrijke rol. Peuterspeelzalen werken samen met het CJG, welzijn en de basisscholen. Dankzij nieuwe kwaliteitseisen en financiering van het kabinet gaan peuterspeelzalen nog doelgerichter werken. Gemeenten krijgen dan voldoende armslag voor het financieren van VVE voor kinderen van wie de ouders buiten de toeslagregelingen vallen.
Een belangrijke basis voor al het werk met kinderen zijn de universele Rechten van het Kind.

Nieuwsbericht

7e landelijke IKC-dag, IKC in praktijk!

Op 13 juni 2019 geplaatst door

‘Mensen gaan inzien dat deze beweging niet meer stopt. Over tien à twintig jaar is iedereen om’, voorspelde een van de sprekers op de Landelijke IKC-dag 2017. Op de IKC-dag van 2018 bleek dat het IKC op vele plekken daadwerkelijk tot bloei komt. Onderzoek van Oberon bevestigt deze ontwikkeling. 

Hoe staat het er in 2019 voor? Welke stappen zijn gezet, welke praktische oplossingen zijn of worden gevonden voor de adviezen van de TaskForce onderwijs en Kinderopvang? Welke hobbels zitten de vorming van doorgaande lijnen nog in de weg? Vragen en uitdagingen genoeg, vandaar  ‘IKC In Praktijk’ als titel voor de zevende Landelijke IKC-dag.

Laat u informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van IKC-vorming, ontmoet collega’s en doe nieuwe inspiratie op tijdens de zevende editie van de Landelijke IKC-dag.
Meer informatie in de bijlage!

Vrijdag 20 september 2019, 10:00 -16:00 uur, Van Der Valk in Utrecht. 
Wees er snel bij, want vol = vol. Aanmelden kan hier. 

Bron: oa Sociala Werk Nederland en educonsult
Trefwoorden: 2019, ikc-dag, september
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten