Nieuwsbericht

Conferentie over jonge vluchtelingenkinderen (door Sardes)

Stephanie Gross
10 mei 2019 | 1 minuut lezen

Heeft u als pm'er, leerkracht of vrijwilliger in uw werk te maken met jonge kinderen uit vluchteling- of asielzoekersgezinnen en wilt u weten hoe u deze groep kinderen het beste kunt opvangen?

Op 17 juni a.s. organiseert onderzoeksbureau Sardes de conferentie Early Childhood Education and Care for Refugee Children in Leiden, met  inleidingen, inspirerende voorbeelden en de presentatie van een nieuw ontwikkeld trainingspakket.

De conferentie is de afsluiting van het Erasmus+ project van Sardes over vluchtelingenpeuters. Jonge kinderen uit vluchtelinggezinnen in de voorschoolse leeftijd worden in lokaal en nationaal beleid vaak vergeten, terwijl er in de praktijk inspirerende en goede voorbeelden te vinden zijn over hoe u deze groep kinderen het beste kunt opvangen.

Programma

Er zijn plenaire presentaties over vluchtelingenpeuters en trauma (Ilse Derluyn, Universiteit van Gent), spel (Kris Kalkman, Universiteit van Trondheim) en taal (Elma Blom, Universiteit Utrecht). Verder zijn er interactieve tafelsessies over kansrijke projecten en een paneldiscussie over beleid. Tenslotte presenteert Sardes een nieuw ontwikkeld trainingspakket dat u kunt gebruiken om professionals te trainen die werken met jonge asielzoekerskinderen.

Voor wie

Bent u pm’er, leerkracht of vrijwilliger, bent u beleidsmaker of onderzoeker en heeft u te maken met jonge kinderen uit vluchteling- of asielzoekersgezinnen? Meld u dan aan!

Deelname inclusief lunch is gratis. De voertaal van de conferentie is Engels.

Datum & locatie

  • Maandag 17 juni van 9.30 tot 16.30 uur 
  • Stadsgehoorzaal in Leiden.

Aanmelding 

Deelname inclusief lunch is gratis. Aanmelden kan via de webshop van Sardes: https://webshop.sardes.nl/product/conference-ecec-for-refugee-children/