Nieuwsbericht

Psychosociale hulp na een terroristische aanslag: seminar 27 september 2018

Nienke Kuyvenhoven
19 juni 2018 | 1 minuut lezen

De GHOR academie IFV verzorgt in samenwerking met Arq Kenniscentrum Impact op 27 september 2018 een uniek seminar over psychosociale hulp na een terroristische aanslag.

Psychosociale hulp: preparatie, accuut en nafase
Tijdens deze interactieve dag zullen verschillende uitdagingen in het organiseren en uitvoeren van psychosociale hulpverlening na aanslagen centraal staan, in de preparatie, de acute fase en de nafase.
Leren van ervaringen in het buitenland neemt hierin een belangrijke plek in.

Inhoud seminar
In de ochtend wordt geschetst hoe momenteel de preparatie in Nederland er voor staat en wat uitdagingen zullen zijn met betrekking tot terrorisme. Daarnaast zullen gastsprekers op basis van inhoud en ervaring je inspireren.

De inspiratie en inzichten die in de ochtend zijn opgedaan, zullen van pas komen in het interactieve middagprogramma, waarin deelnemers met elkaar aan de slag gaan met dilemma’s. Ook hierbij zullen lessen uit andere landen gedeeld worden.

Doelgroep
Voor dit seminar zijn functionarissen/ (beleids)medewerkers die werkzaam zijn in o.a. de (opgeschaalde) publieke gezondheid en een rol hebben in of betrokken zijn bij het PSH proces (bijv. GHOR/GGD, PSH-ketenpartners zoals het sociaal werk, RIVM, kennisinstituten, etc.)

Programma
09.15 uur zaal open

09.30 uur start programma

09.45 uur Tracy Parr, Head of Children and Young People’s Programme National Health Service in England: PSH na de Londen Bridge attack en de aanslag in Manchester (presentatie in het Engels)

10.45 uur korte pauze

11.00 uur Astrid Fortuin, Psychosociale manager FOD. Volksgezondheid (België): Nazorg lange termijn na de aanslagen in Brussel

12.00 uur lunch

13.00 uur start en uitleg middagprogramma

 13.30 uur start interactief programma: dilemma’s en lessons learned uit buitenland, mentale veerkracht bij hulpverleners

15.30 uur afsluiting met netwerkborrel

16.15 uur einde netwerkborrel

Praktische informatie
Wanneer: 27 september 2018
Aanvang: 09.30 uur officiële start (09.15 uur zaal open)
Plaats: Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) te Arnhem
Deelnemersprijs: € 250,-
Aanmelden: GHOR@ifv.nl o.v.v. PSH seminar TGB