Themaoverzicht

Ouderenwerk

Werkvelden Sociaal werk

De participatiesamenleving stimuleert dat mensen langer thuis blijven wonen en een beroep doen op hun netwerk. Sociaal werkers in het ouderenwerk weten hoe je hen kunt activeren en hun eigen kracht versterken. Ze kennen de sociale kaart en zijn gewend om samen te werken met zorgpartijen, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Ze kunnen signalen van kwetsbaarheid vroeg signaleren. Ze kennen individuele én collectieve oplossingen, en zijn creatief in het slim combineren daarvan. Ze zijn gewend te werken met vrijwilligers (zoeken, trainen en coachen). De transitie van begeleiding en dagbesteding (van AWBZ naar Wmo) biedt de sector volop kansen; goed toegeruste sociaal werkers kunnen die verzilveren.

Nieuwsbericht

Kostendelersnorm AOW definitief uit wet geschrapt

Op 12 juli 2017 geplaatst door

In de Voorjaarsnota besloot het kabinet al om de zogenoemde kostendelersnorm in de AOW niet in te voeren. De ministerraad heeft er nu echter mee ingestemd om het wetsartikel over de kostendelersnorm in de AOW definitief uit de wet te halen.

Het kabinet heeft structureel 214 miljoen euro vrijgemaakt om het niet invoeren van de kostendelersnorm te dekken.

SZW had eerder de maatregel uitgesteld omdat het onduidelijk was of invoering ervan ongewenste effecten zou hebben op de zorg van kinderen voor hun ouders op leeftijd en van ouders voor zorgbehoefende kinderen. Nu de maatregel niet doorgaat heeft het kabinet besloten om het artikel uit de wet te halen.

Bron: SZW
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie: Communicatieadviseur
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Ouderenwerk
Ik wil delen
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Thema'sVraag & AntwoordOnze ESF-subsidiePrivacy Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten