Activiteit

Festival of Older People

17 okt t/m: 19-10-2017
Dinsdag 17 oktober 2017 - donderdag 19 oktober 2017
Evenement
Janina van der Zande
1 minuut lezen

Met de slogan ‘Ouderen bestaan niet’ organiseert The FAKETORY op 17, 18 en 19 oktober het Festival of Older People in Utrecht in samenwerking met ActiZ, Sociaal Werk Nederland, ZIMIHC en gemeente Utrecht. Demografische veranderingen dwingen ons de beeldvorming rond ouderen te veranderen van ‘afgedankt’ en ‘kostenpost’ naar ‘participerend en actief deelnemend aan de samenleving’. Dat is het besef waar dit festival met een congres, met muziek, kleinkunst en exposities iedereen bewust van wil maken.

Het congresprogramma vermeldt inhoudelijke medewerking van onder anderen Anja Machielse (hoogleraar), René ten Bos (filosoof), Hedy d’Ancona (feministe en sociaal wetenschapper), Martijn van Oorschot (antropoloog) en Karin Bruers en Freek de Jonge (cabaretiers) en feministen zoals de 91-jarige Jenny Schneider – van Egten en de 84-jarige mevrouw de Savornin Lohman.

De doelgroep van het Congres zijn alle professionals die zich bezighouden met ouderen. Dat zijn de gemeenten, de professionals in zorg en welzijn, adviesbedrijven die deze “markt” bedienen en de gemeentelijke overheid. Dit zijn ongeveer een miljoen mensen in Nederland.

Informatie en inschrijven

Locatie

Prinses Christinalaan 1
3527 LA Utrecht