Themaoverzicht

Ouderen & Mantelzorg

Werkvelden sociaal werk

De participatiesamenleving stimuleert dat mensen langer thuis blijven wonen en een beroep doen op hun netwerk. Sociaal werkers activeren, ondersteunen buurtbewoners en versterken zo hun eigen kracht. In veel gemeenten worden keukentafelgesprekken gevoerd door sociaal werkers, al dan niet verbonden aan het wijk- of buurtteam. Ze kennen de sociale kaart en werken samen met zorgpartijen, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Ze kunnen signalen van kwetsbaarheid vroeg signaleren. Ze zoeken en bieden individuele én collectieve oplossingen, en zijn creatief in het slim combineren daarvan. Ze werken samen met bewoners en zoeken, trainen en coachen hen op vrijwillige inzet. De transitie van begeleiding en dagbesteding (van AWBZ naar Wmo) vraagt van het sociaal werk en de sociaal werkers nieuwe manieren van werken. Het vak vergt investering in innovatie, reflexie en professionalisering.

Nieuwsbericht

Posters VWS voor het bevorderen van een gezonde leefstijl

Op 20 juli 2020 geplaatst door

Om het belang van een gezonde levensstijl extra onder de aandacht te brengen heeft het ministerie van VWS een aantal tools ontwikkeld. Deze benadrukken dat een goede weerstand helpt om minder vatbaar te zijn voor het coronavirus. Met een goede weerstand word je immers minder snel ziek, en als je toch ziek wordt herstel je meestal sneller. 

De tools zijn bijvoorbeeld te gebruiken door leden van Sociaal Werk Nederland die werken met positieve gezondheid. Maar de posters zijn breed inzetbaar en bedoeld voor iedereen die het belang van een gezonde leefstijl, zeker in coronatijd, nog eens extra wil uitdragen naar doelgroepen/achterban. De posters zijn hieronder te downloaden. Op deze website posters zijn nog meer tools te vinden.

#alleensamenkrijgenwecoronaondercontrole

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten