Nieuwsbericht

REMINDER: Onderzoek naar werk en welzijn van professionals voor psychische hulp in coronatijd

14 juli 2020 | 1 minuut lezen

Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis voor het werk en de werkbeleving van professionals die hulp, zorg en ondersteuning geven bij psychische problemen? Is de werkdruk toegenomen of juist niet? Kunnen ze de zorg bieden die ze voor hun cliënten nodig vinden? En wat doet dit met hun eigen psychisch welbevinden?

Dat gaat het Trimbos-instituut in kaart brengen. Samen met vertegenwoordigers van beroepsverenigingen, koepels van zorgaanbieders en andere partijen, zoals MIND en Hogeschool Inholland. Hiervoor doen we een kortdurend onderzoek naar de gevolgen van de coronacrisis op professionals met cliëntcontacten voor psychische hulp, zorg en ondersteuning. Of ze nou werkzaam zijn voor telefonische hulpdiensten, in het sociaal domein, de eerste lijn, de ggz, de jeugdhulp, of waar dan ook.

Van protocollen tot veerkracht
In de anonieme vragenlijst wordt onder meer gevraagd naar (veranderingen in) de werksituatie, type cliëntcontacten, toepassing van COVID-19 protocollen, kwaliteit van zorg, en praktische ondersteuning op het werk. Maar ook naar veerkracht, hulpbronnen, stressoren, (veranderingen in) leefstijl en gezondheid, slaap, stress en psychische klachten.

Bied je hulp zorg of ondersteuning bij psychosociale of psych(iatr)ische problematiek? Vul dan de vragenlijst in. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Lees hier het hele nieuwsbericht