Themaoverzicht

Ouderen & Mantelzorg

Werkvelden sociaal werk

De participatiesamenleving stimuleert dat mensen langer thuis blijven wonen en een beroep doen op hun netwerk. Sociaal werkers activeren, ondersteunen buurtbewoners en versterken zo hun eigen kracht. In veel gemeenten worden keukentafelgesprekken gevoerd door sociaal werkers, al dan niet verbonden aan het wijk- of buurtteam. Ze kennen de sociale kaart en werken samen met zorgpartijen, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Ze kunnen signalen van kwetsbaarheid vroeg signaleren. Ze zoeken en bieden individuele én collectieve oplossingen, en zijn creatief in het slim combineren daarvan. Ze werken samen met bewoners en zoeken, trainen en coachen hen op vrijwillige inzet. De transitie van begeleiding en dagbesteding (van AWBZ naar Wmo) vraagt van het sociaal werk en de sociaal werkers nieuwe manieren van werken. Het vak vergt investering in innovatie, reflexie en professionalisering.

Nieuwsbericht

Mensen met een mening gezocht

Op 15 oktober 2019 geplaatst door

Sociaal Werk Nederland heeft in het kader van het programma Langer Thuis het afgelopen jaar intensief samengewerkt met diverse organisatie uit ondersteuning en zorg .
Ook is de Handreiking Kwetsbare ouderen Thuis ontwikkeld, samen met diverse instrumenten. De handreiking gaat over de samenwerking en oog hebben voor het op- én afschalen van zorg.

In een laatste nieuwsbrief van de samenwerkende partijen in het Plan van Aanpak willen we mensen uit de praktijk van zorg en ondersteuning aan het woord laten over de Handreiking Kwetsbare Ouderen Thuis en de instrumenten: "Wat vind je ervan en heb je er iets aan?" 
 
Hiervoor wordt een kort telefonisch interview gehouden. Wil je meedoen? Laat dit weten aan Margriet van Lingen (InEen) via m.vanlingen@ineen.nl

In augustus 2019 is het project Kwetsbare Ouderen Thuis afgesloten. De verschillende producten zijn via www.beteroud.nl beschikbaar.

Bron: sociaal werk nederland
Trefwoorden: handreiking, oproep
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten