Nieuwsbericht

Nieuw: www.geestelijkeverzorging.nl, dé website over geestelijke verzorging

Chris Bos
23 september 2019 | 1 minuut lezen

Mensen krijgen op allerlei momenten te maken met levensvragen – bijvoorbeeld bij ziekte, ouder worden, tijdens werk of in detentie. Op de nieuwe website www.geestelijkeverzorging.nl vinden burgers en professionals waar, wanneer en hoe ze een beroep kunnen doen op geestelijke verzorging en in het bijzonder op de geestelijk verzorger. Tot nu toe was die informatie versnipperd beschikbaar en eigenlijk vooral binnen instellingen als een ziekenhuis of bij defensie.

De nieuwe website brengt alle relevante informatie bij elkaar en helpt ook bestuurders en beleidsmakers aan de juiste informatie om geestelijke verzorging bínnen hun organisatie in te zetten maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld bij mensen thuis.
Door de subsidieregeling voor geestelijke verzorging thuis is er landelijk meer aandacht ontstaan voor geestelijke verzorging. Dit roept bij burgers en professionals veel vragen op over wat geestelijke verzorging is. De website geeft hier antwoord op.

De nieuwe website is mogelijk gemaakt door Stichting Deo Volente en partners, en voorziet in een enorme behoefte, aldus Moritz Pfähler, voorzitter van de beroepsvereniging voor geestelijk verzorgers (VGVZ). Pfähler: ‘In begrijpelijke taal uitleggen wat geestelijke verzorging is en wat een geestelijk verzorger doet, dat is ontzettend hard nodig. Het wordt al snel zweverig, maar de website heeft dat helemaal niet. Ook is het onderscheid tussen geestelijke verzorging en de geestelijk verzorger helder. Dat is echt een meerwaarde.’

De nieuwe website is ook voor het sociaal werk een aanwinst. Anno 2019 kunnen immers ook sociaal werkers en vrijwilligers worden geschoold tot geestelijke verzorgers.