Themaoverzicht

Ouderen & Mantelzorg

Werkvelden sociaal werk

De participatiesamenleving stimuleert dat mensen langer thuis blijven wonen en een beroep doen op hun netwerk. Sociaal werkers activeren, ondersteunen buurtbewoners en versterken zo hun eigen kracht. In veel gemeenten worden keukentafelgesprekken gevoerd door sociaal werkers, al dan niet verbonden aan het wijk- of buurtteam. Ze kennen de sociale kaart en werken samen met zorgpartijen, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Ze kunnen signalen van kwetsbaarheid vroeg signaleren. Ze zoeken en bieden individuele én collectieve oplossingen, en zijn creatief in het slim combineren daarvan. Ze werken samen met bewoners en zoeken, trainen en coachen hen op vrijwillige inzet. De transitie van begeleiding en dagbesteding (van AWBZ naar Wmo) vraagt van het sociaal werk en de sociaal werkers nieuwe manieren van werken. Het vak vergt investering in innovatie, reflexie en professionalisering.

Nieuwsbericht

Subsidieoproepen voor lokale netwerken die ondersteuning en zorg bieden aan thuiswonende ouderen

Op 29 augustus 2019 geplaatst door

Eerder dit voorjaar gingen er al netwerken aan de slag met een ‘Ontwikkelsubsidie’ of een ‘Uitwerkingssubsidie’ voor lokale netwerken samenhangende ouderenzorg’. Op 5 september stelt ZonMW weer twee subsidieoproepen open voor lokale netwerken die ondersteuning en zorg bieden aan thuiswonende ouderen.

Om een goed voorstel te kunnen maken organiseerT ZonMw twee bijeenkomsten waarin alle benodigde informatie wordt verstrekt én waarin deelnemers in contact kunnen komen met actieonderzoekers.

Het gaat hier om lokale netwerken van huisartsen, thuiszorgmedewerkers, (wijk)verpleegkundigen, fysiotherapeuten, mantelzorgers, buurtcentra etc. 

Bestaande netwerken: bijeenkomst 12 september
Lokale netwerken die samen ondersteuning en zorg aan thuiswonende ouderen bieden opgelet! Op 12 september organiseren wij vanuit ons programma Langdurige Zorg en Ondersteuning (LZO) een informatiebijeenkomst over de ‘Uitwerkingssubsidie'. Deze bijeenkomst in Utrecht is bedoeld voor zorg- en ondersteuningsprofessionals die hier interesse in hebben. De uitwerkingssubsidie, die binnenkort opengaat, helpt jouw netwerk het aanbod te verdiepen en uit te breiden. Bovendien kun je met deze subsidie bouwen aan de samenwerking tussen alle leden van het netwerk. Hoe? Met actieonderzoek! Klik hier voor het programma en/of meld je direct aan!

Startende netwerken: webinar 24 september
Lokale netwerken die samen ondersteuning en zorg aan thuiswonende ouderen bieden opgelet! Op 24 september kun je deelnemen aan ons webinar waarin alle informatie wordt gedeeld over de nieuwe oproep voor een ‘Ontwikkelsubsidie’ lokale netwerken samenhangende ouderen. Met deze subsidie kunnen netwerken van professionals die welzijn, ondersteuning en zorg bieden aan thuiswonende ouderen samen met een extern adviseur het netwerk verder ontwikkelen en verstevigen. Zodat ouderen met de juiste hulp langer thuis kunnen blijven wonen. In dit webinar komt alle relevante informatie voorbij die nodig is voor het maken van een goede aanvraag. Meld je nu aan!

Bron: ZonMw
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten