Themaoverzicht

Ouderen & Mantelzorg

Werkvelden sociaal werk

De participatiesamenleving stimuleert dat mensen langer thuis blijven wonen en een beroep doen op hun netwerk. Sociaal werkers activeren, ondersteunen buurtbewoners en versterken zo hun eigen kracht. In veel gemeenten worden keukentafelgesprekken gevoerd door sociaal werkers, al dan niet verbonden aan het wijk- of buurtteam. Ze kennen de sociale kaart en werken samen met zorgpartijen, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Ze kunnen signalen van kwetsbaarheid vroeg signaleren. Ze zoeken en bieden individuele én collectieve oplossingen, en zijn creatief in het slim combineren daarvan. Ze werken samen met bewoners en zoeken, trainen en coachen hen op vrijwillige inzet. De transitie van begeleiding en dagbesteding (van AWBZ naar Wmo) vraagt van het sociaal werk en de sociaal werkers nieuwe manieren van werken. Het vak vergt investering in innovatie, reflexie en professionalisering.

Nieuwsbericht

Oproep: meld jouw activiteit op de Wereld Alzheimerdag aan BeterOud

Op 27 augustus 2019 geplaatst door

Zaterdag 21 september is het  Wereld Alzheimerdag. Het thema dit jaar is Samen bewegen, dus denk aan muziek, wandelen, dansen.

BeterOud wil aandacht geven aan goeie projecten, door deze in de voorafgaande week via hun kanalen te belichten. Sociaal Werk Nederland is partner van BeterOud. Samen maken we de impact van sociaal werk voor en met ouderen zichtbaar. Zo profileer je de impact van jouw organisatie zichtbaar voor bv de gemeente.
Meer informatie over Dementie? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Dementiezorgvoorelkaar

Stuur je activiteit en je contactgegevens naar info@beteroud.nl

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten