Themaoverzicht

Ouderen & Mantelzorg

Werkvelden sociaal werk

De participatiesamenleving stimuleert dat mensen langer thuis blijven wonen en een beroep doen op hun netwerk. Sociaal werkers activeren, ondersteunen buurtbewoners en versterken zo hun eigen kracht. In veel gemeenten worden keukentafelgesprekken gevoerd door sociaal werkers, al dan niet verbonden aan het wijk- of buurtteam. Ze kennen de sociale kaart en werken samen met zorgpartijen, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Ze kunnen signalen van kwetsbaarheid vroeg signaleren. Ze zoeken en bieden individuele én collectieve oplossingen, en zijn creatief in het slim combineren daarvan. Ze werken samen met bewoners en zoeken, trainen en coachen hen op vrijwillige inzet. De transitie van begeleiding en dagbesteding (van AWBZ naar Wmo) vraagt van het sociaal werk en de sociaal werkers nieuwe manieren van werken. Het vak vergt investering in innovatie, reflexie en professionalisering.

Nieuwsbericht

Actieonderzoekers ZINGEVING gezocht door ZonMW - verlengde inschrijving

Op 21 augustus 2019 geplaatst door

De oproep voor actieonderzoekers is verlengd. Actieonderzoekers kunnen zich tot 27 augustus 2019, 9.00 uur aanmelden voor het ondersteunen van een kleine groep projectleiders met een vraagstuk op het gebied van zingeving / geestelijke verzorging.

De actieonderzoeker maakt in samenspraak met de projectleider(s) een vertaalslag van een vraagstuk (of enkele vraagstukken binnen een thema) naar een leerdoel en een verander-/ontwerpdoel. Er worden maximaal 10 actieonderzoekers geselecteerd om samen met projectleiders een plan van aanpak op te stellen, dat vervolgens eind oktober als subsidievoorstel wordt ingediend bij ZonMw.

Zie voor meer informatie deze pagina op de website van ZonMw. 
Geestelijke Verzorging wordt op de kaart gezet: VWS stimuleert inzet van geestelijk verzorgers die in gesprek kunnen bij mensen thuis, over levensvragen. Zie hier voor welke groepen dat nu geldt. 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten