Nieuwsbericht

Twee sociaal werkers vertegenwoordigen de branche in klankbordgroep Logeerzorg

2 mei 2019 | 1 minuut lezen

Sociaal Werk Nederland is blij dat er direct respons kwam op de oproep voor klankbordgroepleden 'Pilots Logeerzorg'. 

Twee enthousiaste kandidaten, Miesjel Spruit en Astrid Zoetmulder, hebben zich aangemeld om zitting te nemen in de landelijke klankbordgroep 'Pilots Logeerzorg'. Deze klankbordgroep gaat de pilots monitoren.
De pilots vallen onder het programma Langer Thuis, zie eerdere berichtgeving hier
 

Miesjel Spruit, is adviseur bij sociaalwerkorganisatie Sterker sociaal werk, ouderenwerk in Nijmegen en heeft ervaring met de werkvorm Strippenkaart Respijtzorg. Miesjel was verantwoordlijk voor de indicatiestelling/intake en evaluatie.

Astrid Zoetmulder is Sociaal Werker Ouderen en Mantelzorgconsulent van Pluspunt Zandvoort en heeft kennis van de samenwerking met Tandem Samen Zorg.

Beide kunnen een goede inhoudelijke brijdrage leveren aan de klankbordgroep omdat zij al ervaring hebben in nieuwe werkvormen van respijtzorg en/of mantelzorg-ontlasting. Hun kennis van de behoefte bij mantelzorgers en over de nieuwste praktische inzichten in de dagelijkse realiteit van mantelzorgers is wat we als branche bij monde van hen meegeven aan het Ministerie van VWS, in de ontwikkelingen rond deze pilots.

De pilots lopen in Westland, Capelle a/d IJssel, Dordrecht, Hoeksche Waard, Zeist, Nieuwegein, Helmond, Ede, Heerde en Assen. Sociaal Werk Nederland adviseert lidorganisaties daar en elders in het land ook na te denken over logeerzorg en respijtzorg. 

Goede voorbeelden zijn welkom: mail Johan Huttinga, huttinga@sociaalwerk.nl 
Via de website en nieuwsbrief informeren we over de voortgang.