Themaoverzicht

Ouderen & Mantelzorg

Werkvelden sociaal werk

De participatiesamenleving stimuleert dat mensen langer thuis blijven wonen en een beroep doen op hun netwerk. Sociaal werkers activeren, ondersteunen buurtbewoners en versterken zo hun eigen kracht. In veel gemeenten worden keukentafelgesprekken gevoerd door sociaal werkers, al dan niet verbonden aan het wijk- of buurtteam. Ze kennen de sociale kaart en werken samen met zorgpartijen, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Ze kunnen signalen van kwetsbaarheid vroeg signaleren. Ze zoeken en bieden individuele én collectieve oplossingen, en zijn creatief in het slim combineren daarvan. Ze werken samen met bewoners en zoeken, trainen en coachen hen op vrijwillige inzet. De transitie van begeleiding en dagbesteding (van AWBZ naar Wmo) vraagt van het sociaal werk en de sociaal werkers nieuwe manieren van werken. Het vak vergt investering in innovatie, reflexie en professionalisering.

Activiteit

ZorgSaamWonen congres

25 november
Tijd: 09:30 tot 16:45
Type: Congres

Onderstaand meer informatie over het nieuwe initiatief ZorgSaamWonen, iets wat we u niet willen onthouden. Op 25 november vindt voor de eerste keer in Theater Zuidplein in Rotterdam het landelijke ZorgSaamWonen Congres plaats. Het congres beoogt het fysieke en sociale domein met elkaar te verbinden, informatie uit te delen en elkaar te activeren om gezamenlijk vervolgstappen te zetten. Zowel doelgroepen die zich nadrukkelijk bezighouden met het ontwerp, bouw, ontwikkeling en inrichting van het fysieke domein áls doelgroepen die actief zijn in het sociale domein, zijn aanwezig.

Yvonne Witter en Daniëlle Harkes, initiatiefnemers van Bouwstenen voor de Toekomst, zijn samen met Acquire Publishing organisatoren van het ZorgSaamWonen Congres op 25 november. Gastheer van dit unieke congres is de gemeente Rotterdam, een stad die ook in wonen, zorg en welzijn de handen uit de mouwen steekt.

Dit congres is ook erg interessant voor u, vandaar dat we u hierover via deze e-mail informeren! Aangezien u al eerder heeft deelgenomen (of gaat deelnemen) aan de masterclass Bouwstenen voor de Toekomst krijgt u 50 euro korting op een toegangskaart. Gebruik bij aanmelden de actiecode: BVTM19

Wij ontmoeten u graag op 25 november in Rotterdam.

Trefwoorden: congres, wonen, zorg
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten