Themaoverzicht

Ouderen & Mantelzorg

Werkvelden sociaal werk

De participatiesamenleving stimuleert dat mensen langer thuis blijven wonen en een beroep doen op hun netwerk. Sociaal werkers activeren, ondersteunen buurtbewoners en versterken zo hun eigen kracht. In veel gemeenten worden keukentafelgesprekken gevoerd door sociaal werkers, al dan niet verbonden aan het wijk- of buurtteam. Ze kennen de sociale kaart en werken samen met zorgpartijen, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Ze kunnen signalen van kwetsbaarheid vroeg signaleren. Ze zoeken en bieden individuele én collectieve oplossingen, en zijn creatief in het slim combineren daarvan. Ze werken samen met bewoners en zoeken, trainen en coachen hen op vrijwillige inzet. De transitie van begeleiding en dagbesteding (van AWBZ naar Wmo) vraagt van het sociaal werk en de sociaal werkers nieuwe manieren van werken. Het vak vergt investering in innovatie, reflexie en professionalisering.

Activiteit

Jaarcongres Eenzaamheid

23 januari
Locatie: ReeHorst Ede
Tijd: 10:00 tot 17:00
Type: Congres

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Niet alleen ouderen, maar ook mensen op jongere leeftijd en beperkten ondervinden hier de negatieve gevolgen van. Tijdens het Jaarcongres Eenzaamheid leer je van eenzaamheidsexperts zoals prof. dr. Manu Keirse hoe je nu daadwerkelijk een verbetering in levensperspectief kan bieden aan mensen die te maken hebben met eenzaamheid.

Op de volgende vragen krijg je antwoord:

  • Hoe herken je onzichtbare eenzaamheid bij verschillende (leeftijds)groepen?
  • Welke praktische handvatten kun je gebruiken voor de aanpak van eenzaamheid?
  • Hoe kun je begeleiding en ondersteuning bieden bij eenzaamheid door rouw en verlies?

Ben jij er ook bij?
Op 23 januari ga je samen met collega’s uit het sociaal domein aan de slag met verschillende casussen en praktijkvoorbeelden. Ontdek hoe je eenzaamheid tijdig kunt signaleren en krijg handvatten om diverse doelgroepen uit hun isolement te halen. 

Maak deze maand nog gebruik van het vroegboektarief! Meld je nog voor 1 november dit jaar aan en mis de €50,- korting niet!

 

Trefwoorden: congres, eenzaamheid
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten