Themaoverzicht

Ouderen & Mantelzorg

Werkvelden sociaal werk

De participatiesamenleving stimuleert dat mensen langer thuis blijven wonen en een beroep doen op hun netwerk. Sociaal werkers activeren, ondersteunen buurtbewoners en versterken zo hun eigen kracht. In veel gemeenten worden keukentafelgesprekken gevoerd door sociaal werkers, al dan niet verbonden aan het wijk- of buurtteam. Ze kennen de sociale kaart en werken samen met zorgpartijen, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Ze kunnen signalen van kwetsbaarheid vroeg signaleren. Ze zoeken en bieden individuele én collectieve oplossingen, en zijn creatief in het slim combineren daarvan. Ze werken samen met bewoners en zoeken, trainen en coachen hen op vrijwillige inzet. De transitie van begeleiding en dagbesteding (van AWBZ naar Wmo) vraagt van het sociaal werk en de sociaal werkers nieuwe manieren van werken. Het vak vergt investering in innovatie, reflexie en professionalisering.

Activiteit

conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’

27 november
Locatie: NBC Nieuwegein
Tijd: 10:00 tot 17:00
Type: Congres

Op woensdag 27 november 2019 vindt in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein de conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ plaats. Tijdens het congres spreken we over de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ook komen de belangrijkste beleidsprogramma’s aan bod en laten projectleiders en ouderen inspirerende en vernieuwende praktijkvoorbeelden zien!

 

8 maatschappelijke trends met impact op de zorg
Onze maatschappij verandert in rap tempo. En ook de ontwikkelingen in de zorg staan niet stil. Tijdens de conferentie presenteert Vilans tijdens de conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ 8 maatschappelijke trends met impact op de zorg. We presenteren de maatschappelijke trends op een manier waarop u ze zelf kunt ervaren. Waarden en behoeften staan hierbij centraal. Wat zijn de 8 trends? Waar komen ze vandaan? Maar vooral, waar ziet u ze al terug in de zorg? Daarbij staan we stil bij de impact, zowel positief als negatief.

Naast bovenstaande sprekers zijn er nog tal van andere inspiratiesessies, belevingssessies en interactieve werksessies waaraan u kunt deelnemen. Bekijk het programma en schrijf u snel in!

Laat u inspireren en bouw actief mee aan oplossingen voor en met ouderen. Graag tot ziens op 27 november aanstaande in het NBC te Nieuwegein!

 

Trefwoorden: generatie, ouderen, ouderenzorg
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten