Themaoverzicht

Markt, Strategie & Innovatie

Arbeidszaken & Ondernemerschap

Sociaal Werk Nederland is constant gespitst op veranderingen in de markt. Marktontwikkelingen signaleren, inzichtelijk maken en de strategische implicaties of mogelijke scenario’s benoemen: zo ondersteunen we onze leden bij het maken van hun (lokale) strategische keuzes. Ook ontwikkelen we doe-het-zelfinstrumenten die leden helpen bij het maken van marktanalyses. Innovatie, positionering en profilering zijn andere belangrijke thema’s. Samen met onze leden zetten we innovatietrajecten op en ontwikkelen we positionpapers die bijdragen aan versterking en profilering van de branche.

Publicatie

Innoveren? Gewoon doen! Hulp Online Noord

Op 1 januari 2013 is www.hulponline-noord.nl van start gegaan. De website bevat informatie die bezoekers op weg kunnen helpen en daarnaast is er de mogelijkheid om dagelijks (met uitzondering van zondag) live in contact te komen met hulpverleners. Inmiddels hebben meer dan 400 personen ook daadwerkelijk contact opgenomen tijdens de chatspreekuren (Peiling oktober 2013).

Steeds meer collega organisaties uit Groningen en Drenthe zijn inmiddels ook aangehaakt en maken ook gebruik van deze digitale toegang tot het welzijnswerk en de hulpverlening.

Naast de toegangsfunctie die de website en het systeem bieden, richten de organisaties zich ook steeds meer op de implementatie van het blended werken. Met blended werken bedoelen we een combinatie van face to face contact en (waarmogelijk) digitaal contact.

Zie in de bijlage een publicatie die onlangs is verschenen bij Zorgplein Noord. Deze publicatie richt zich op innovaties in de zorg- en welzijnssector.

Details

Geplaatst op: 12 november 2013
Geplaatst door:
Auteur: Rein de Vries
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten