Themaoverzicht

Markt, Strategie & Innovatie

Arbeidszaken & Ondernemerschap

Sociaal Werk Nederland is constant gespitst op veranderingen in de markt. Marktontwikkelingen signaleren, inzichtelijk maken en de strategische implicaties of mogelijke scenario’s benoemen: zo ondersteunen we onze leden bij het maken van hun (lokale) strategische keuzes. Ook ontwikkelen we doe-het-zelfinstrumenten die leden helpen bij het maken van marktanalyses. Innovatie, positionering en profilering zijn andere belangrijke thema’s. Samen met onze leden zetten we innovatietrajecten op en ontwikkelen we positionpapers die bijdragen aan versterking en profilering van de branche.

Activiteit

Mini-symposium Veens: 'Nieuwe uitdagingen en dilemma’s in welzijn. Hoe pakken we ze op?'

10 juni
Tijd: 09:30 tot 15:30
Type: Congres

'Nieuwe uitdagingen en dilemma’s in welzijn. Hoe pakken we ze op?' Dit is de titel van het Veens
mini-symposium op vrijdag 10 juni 2016.

Voor vertegenwoordigers uit zorg-, welzijn-, en vrijwilligersorganisaties, partners uit de regio, gemeentes, provincies, onderwijs, politie en andere geïnteresseerden.

Veens bestaat twee jaar. De hoogste tijd om duidelijk te maken wat het effect is van Veens. Graag maken wij tijdens dit mini-symposium onze resultaten aan u zichtbaar. Daarom presenteren wij de uitkomsten van de Maatschappelijke Business Case die wij de afgelopen maanden lieten uitvoeren. Met als extra ‘Veenendaal kantelt, een boekje waarin wijkcoaches, vrijwilligers en cliënten hun ervaringen verwoorden met de werkwijze van Veens.

Programma
9.30    Welkom
10.00  Korte inleiding Veens en overhandiging boekje met onderzoeksresultaten en verhalen aan wethouder Overduin
10.30  Marja Jager-Vreugenhil,voorzitter Present Veenendaal en lector samenlevingsvraagstukken bij Viaa - Gereformeerde Hogeschool Zwolle. Marja vertelt over haar onderzoek naar: ’De ambitie van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en de praktijk in buurten, mantelzorgrelaties en kerken’
11.00  Koffie en thee
11.15  Workshop ronde 1
12.15  Lunch
13.15  Workshop ronde 2
14.15  Koffie, thee en netwerken

Workshops

  1. Vrijwilligers en (grenzen aan) verantwoordelijkheid – door Dorien Brouwer van Solidez. In de participatiesamenleving zijn vrijwilligers van groot belang. Toch worden ook regelmatig vragen opgeworpen rond de inzet van vrijwilligers. Samen verkennen we de dillema’s die we rond dit thema tegen komen.
  2. Playing the game - door Willem Draaisma van Participe. In dit spel (serious game) ga je op een heel andere manier kijken naar samenwerking en synergie. Vanuit het belang om open minded te blijven ten tijde van transformatie.
  3. Vrijwilligers en professionals werken in verbinding - door Egbert Opperhuizen van de Binding. In deze workshop wordt het verhaal van WijkHelpt verteld. De successen, de mislukkingen en het bewerkelijke van verbinden van informele en formele zorg.WijkHelpt is een netwerk van 26 vrijwillige organisatie op het gebied van Welzijn en Zorg dat samen achter één telefoonnummer en website te bereiken is voor hulpvragen van inwoners en professionals. Stichting Binding ondersteunt en faciliteert dit netwerk en verbindt het aan het werk van het wijkteam binnen dezelfde organisatie. 
  4. Meedoen in Zeist - door medewerkers van de werkgroep Meedoen in Zeist. “Meedoen in Zeist” is een zoektocht naar een nieuwe gekantelde manier van denken en werken in de wijk Zeist Noord. Door een combinatie van welzijn- en zorgorganisaties. Een werkwijze die ook positieve financiële gevolgen blijkt te hebben!

Locatie: buurthuis ’t Turfke, Zonnebloemstraat 1 in Veenendaal.

Kosten € 25,- per persoon

Aanmelden: http://veens-welzijn.nl/Mini-symposium

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten