Themaoverzicht

Markt, Strategie & Innovatie

Arbeidszaken & Ondernemerschap

Sociaal Werk Nederland is constant gespitst op veranderingen in de markt. Marktontwikkelingen signaleren, inzichtelijk maken en de strategische implicaties of mogelijke scenario’s benoemen: zo ondersteunen we onze leden bij het maken van hun (lokale) strategische keuzes. Ook ontwikkelen we doe-het-zelfinstrumenten die leden helpen bij het maken van marktanalyses. Innovatie, positionering en profilering zijn andere belangrijke thema’s. Samen met onze leden zetten we innovatietrajecten op en ontwikkelen we positionpapers die bijdragen aan versterking en profilering van de branche.

Goed voorbeeld

Heusden: sterker in eigen kring

Gemeente Heusden onderzoekt samen met 9 welzijnsorganisaties of via 'Cirkels van het gewone leven' een betere samenwerking tussen burgers en zorgorganisaties mogelijk is. Daarbij worden zij ondersteund door In voor zorg!.

De Scherper, wekelijks huis-aan-huisblad in de gemeente Heusden, sprak met projectleider 'Werken met cirkels' Nicole Hendriks en In-voor-zorg-coach Peter Hoekstra over deze nieuwe aanpak in de zorg.

Dichtbij op te lossen

Peter: 'We zullen burgers er bewust van moeten maken dat deze cirkels eigenlijk veel dichter staan bij het gewone leven dan welke hulpinstantie dan ook. Als maatschappij hebben we in 60 jaar een enorm apparaat aan zorgverlenende instanties opgetuigd. Met de beste bedoelingen. Wie een zorgvraag had, kon dat kenbaar maken en dan kwam er professionele zorg. Maar we zien steeds vaker dat mensen zich daar niet altijd prettig bij voelen en niet blij worden van deze manier van zorg ontvangen. Binnen je eigen cirkels is er misschien ook wel hulp te vinden, of kun je met een sleutelfiguur - een kroegbaas, je trainer, een andere moeder - je probleem bespreken. Misschien blijkt jouw vraag dan dichtbij op te lossen te zijn.'

Bron: De Scherper, 2 september 2015

Meer weten

Details

Geplaatst op: 2 november 2015 - 15:41
Geplaatst door:
Trefwoorden: Cirkels, Heusden, thematranche
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten