Nieuwsbericht

Dak- en thuislozenopvang tijdens de coronacrisis - WijZijn Traverse Groep

1 april 2020 | 1 minuut lezen

De corona-uitbraak houdt de wereld in zijn greep. Sociale onthouding is het devies, maar omkijken naar elkaar is eveneens belangrijk. Ook mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats moeten kunnen blijven rekenen op veilige opvangplekken. Juist zij zijn extra kwetsbaar nu en hun aantal neemt toe, omdat ze op hun privé-logeeradressen veelal niet terechtkunnen nu.

Sluiting van opvanglocaties zou volgens de richtlijnen van het RIVM een eenvoudige oplossing zijn, maar voor de leden van brancheverenging Valente, waartoe ook WijZijn Traverse Groep behoort, absoluut geen optie. Daarom maakt WijZijn Traverse Groep tijdelijk gebruik van extra noodvoorzieningen in Bergen op Zoom en Roosendaal. 
 
Esther de Jongh, manager Maatschappelijke Opvang bij WijZijn Traverse Groep: “Op onze reguliere opvanglocatie in Bergen op Zoom zijn 18 plaatsen voor avond- en nachtopvang. Tijdelijk komen daar 10 plekken in de Waterstraat in Roosendaal bij. Het betreft een besloten deel, waarbij 24/7 begeleiding aanwezig is. Voor bewoners van de tijdelijke voorziening gelden dezelfde maatregelen als voor alle inwoners van Nederland. Zij zullen dus vooral binnen zijn.”
Lees hier het hele artikel op de website van WijZijn Traverse Groep. 

Lid wordenContact