Themaoverzicht

Maatschappelijke Opvang

Werkvelden sociaal werk

Maatschappelijke opvang is het overkoepelende begrip voor Maatschappelijke opvang, Vrouwenopvang, Verslavingsbeleid, Aanpak Huiselijk Geweld en Openbare Geestelijke Gezondheidszorg. Een aantal leden van Sociaal Werk Nederland biedt Maatschappelijke opvang aan mensen die (vaak noodgedwongen) niet thuis wonen en moeite hebben om zich op eigen kracht te handhaven in de samenleving. De opvang omvat het tijdelijk zorgen voor onderdak, begeleiding, informatie en advies. Maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en huiselijk geweld vallen onder prestatieveld 7 van de Wmo.

Nieuwsbericht

Dak- en thuislozenopvang tijdens de coronacrisis - WijZijn Traverse Groep

Op 1 april 2020 geplaatst door

De corona-uitbraak houdt de wereld in zijn greep. Sociale onthouding is het devies, maar omkijken naar elkaar is eveneens belangrijk. Ook mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats moeten kunnen blijven rekenen op veilige opvangplekken. Juist zij zijn extra kwetsbaar nu en hun aantal neemt toe, omdat ze op hun privé-logeeradressen veelal niet terechtkunnen nu.

Sluiting van opvanglocaties zou volgens de richtlijnen van het RIVM een eenvoudige oplossing zijn, maar voor de leden van brancheverenging Valente, waartoe ook WijZijn Traverse Groep behoort, absoluut geen optie. Daarom maakt WijZijn Traverse Groep tijdelijk gebruik van extra noodvoorzieningen in Bergen op Zoom en Roosendaal. 
 
Esther de Jongh, manager Maatschappelijke Opvang bij WijZijn Traverse Groep: “Op onze reguliere opvanglocatie in Bergen op Zoom zijn 18 plaatsen voor avond- en nachtopvang. Tijdelijk komen daar 10 plekken in de Waterstraat in Roosendaal bij. Het betreft een besloten deel, waarbij 24/7 begeleiding aanwezig is. Voor bewoners van de tijdelijke voorziening gelden dezelfde maatregelen als voor alle inwoners van Nederland. Zij zullen dus vooral binnen zijn.”
Lees hier het hele artikel op de website van WijZijn Traverse Groep. 

Bron: WijZijn Traverse Groep
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten