Themaoverzicht

Maatschappelijke Opvang

Werkvelden sociaal werk

Maatschappelijke opvang is het overkoepelende begrip voor Maatschappelijke opvang, Vrouwenopvang, Verslavingsbeleid, Aanpak Huiselijk Geweld en Openbare Geestelijke Gezondheidszorg. Een aantal leden van Sociaal Werk Nederland biedt Maatschappelijke opvang aan mensen die (vaak noodgedwongen) niet thuis wonen en moeite hebben om zich op eigen kracht te handhaven in de samenleving. De opvang omvat het tijdelijk zorgen voor onderdak, begeleiding, informatie en advies. Maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en huiselijk geweld vallen onder prestatieveld 7 van de Wmo.

Nieuwsbericht

Executive Programma Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen (voor Zorg en Welzijn)

Op 9 maart 2020 geplaatst door

Rond maatschappelijke opvang, beschermd wonen en ggz spelen actuele thema’s als regionalisering, eenzaamheid, ambtelijke verkokering, de behoefte aan en roep om ervaringsdeskundigheid en het onderscheid tussen kwetsbaren en niet-kwetsbaren. De UvA Academy biedt een Executive Program (inclusief studiereis) waarin dergelijke thema’s aan bond komen. Daarbij wordt ook gekeken naar mogelijke beleidsregels en interventies voor gemeenten, waaronder het verstrekken van urgenties, of het realiseren van een time-outvoorziening.

Al die bagage gaat vervolgens mee op de studiereis naar Finland, waar het ‘gewoon wonen’ inmiddels hand in hand gaat met een gestage afname van het aantal dakloze personen. Na terugkomst bieden de daar opgedane ervaringen aanknopingspunten voor een referentiekader en toekomstscenario’s.

Dit Executive Program is bedoeld voor professionals in zorg en welzijn met (minimaal) een hbo- of wo-bachelordiploma en een aantal jaren werkervaring. Het programma loopt van 3 april tot 26 juni 2020.

Meer weten? Kijk hier

Bron: UvA
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten