Themaoverzicht

Maatschappelijke Opvang

Werkvelden sociaal werk

Maatschappelijke opvang is het overkoepelende begrip voor Maatschappelijke opvang, Vrouwenopvang, Verslavingsbeleid, Aanpak Huiselijk Geweld en Openbare Geestelijke Gezondheidszorg. Een aantal leden van Sociaal Werk Nederland biedt Maatschappelijke opvang aan mensen die (vaak noodgedwongen) niet thuis wonen en moeite hebben om zich op eigen kracht te handhaven in de samenleving. De opvang omvat het tijdelijk zorgen voor onderdak, begeleiding, informatie en advies. Maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en huiselijk geweld vallen onder prestatieveld 7 van de Wmo.

Nieuwsbericht

Federatie Opvang + RIBW Alliantie = Vereniging Valente

Op 18 oktober 2019 geplaatst door

Vanaf 1 januari 2020 gaan Federatie Opvang en RIBW Alliantie samen verder als één vereniging, onder de nieuwe naam 'Vereniging Valente'- Branchevereniging voor participatie, begeleiding en opvang.

In verschillende Romaanse talen betekent onze nieuwe naam krachtig, gezond, dapper en getalenteerd. Het heeft dezelfde afkomst als het Engelse ‘value’ (waarde). ‘Vallum’ is daarnaast Latijn voor ‘beschutting’. Benieuwd naar onze nieuwe naam? Bekijk de video

De bijbehorende nieuwe huisstijl i nog in ontwikkeling. 

Bron: Federatie OPvang, RIBW
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten