Themaoverzicht

Kwaliteit

Kwaliteit & Professionalisering

Sociaalwerkorganisaties willen een sterke positie in het nieuwe sociaal domein. Daarvoor moet de sociaal werker zichtbaar zijn, net als de kwaliteit en de meerwaarde van het sociaal werk. Voor de individuele burger, de financier én de maatschappij. Daarom herijken we de manier waarop we kwaliteit en professionalisering vormgeven. We zoeken kernelementen die écht iets zeggen over de kwaliteit. We vertellen een eigen verhaal, met oog voor de context van sociaal werk: nieuwe wetgeving, decentralisaties, bezuinigingen en marktwerking vragen nadrukkelijk om samenwerking, concurrentie en verantwoording.
We gaan terug naar de bedoeling: steeds nagaan of je de juiste dingen doet, op de juiste manier en met de juiste resultaten.
Lees over de commissie Kwaliteit en Professionalisering. Suggesties? Laat het weten aan Marije van der Meij of Edwin Luttik.

Publicatie

Vernieuwde hygiënecode

De Hygiënecode kleine instellingen is geactualiseerd door de Brancheorganisatie Kinderopvang, maar is ook te gebruiken door kleine instellingen in de branches Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening en Jeugdzorg. De goedkeuring door minister Schippers van VWS inclusief de Hygiënecode is 16 maart gepubliceerd in de Staatscourant. De nieuwe code gaat in per 1 juli 2012; de huidige code uit 2007 vervalt op die datum.

Hierbij:

  • de nieuwe hygiënecode
  • de verschillen tussen de oude en de nieuwe code
  • de (niet gewijzigde) bijlagen

Details

Geplaatst op: 10 april 2012
Geplaatst door:
Monique Kaasjager
Auteur: Brancheorganisatie Kinderopvang
Trefwoorden: actuele, hygienecode
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Directiesecretaresse

Ik krijg de PDF-bestanden wel geopend maar ik kan ze niet opslaan? Met de Word-documenten heb ik geen last. Zouden de PDF-documenten gemaild kunnen worden naar info@vitiswelzijn.nl.

Alvast bedankt.

Mvg, Cynthia Zoutendijk

directeur

Vanwege het toch wel specifieke karakter voor de kinderopvang. zou ik graag een word versie willen ontvangen van de hygiene code, zodat ik het voor de welzijnsstichting, waarvoor ik werk, kan aanpassen naar hun situatie.
Dat kan gestuurd worden naar: q.ansem@stichtingdebaat.nl

Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten