Themaoverzicht

Kwaliteit

Kwaliteit & Professionalisering

Sociaalwerkorganisaties willen een sterke positie in het nieuwe sociaal domein. Daarvoor moet de sociaal werker zichtbaar zijn, net als de kwaliteit en de meerwaarde van het sociaal werk. Voor de individuele burger, de financier én de maatschappij. Daarom herijken we de manier waarop we kwaliteit en professionalisering vormgeven. We zoeken kernelementen die écht iets zeggen over de kwaliteit. We vertellen een eigen verhaal, met oog voor de context van sociaal werk: nieuwe wetgeving, decentralisaties, bezuinigingen en marktwerking vragen nadrukkelijk om samenwerking, concurrentie en verantwoording.
We gaan terug naar de bedoeling: steeds nagaan of je de juiste dingen doet, op de juiste manier en met de juiste resultaten.
Lees over de commissie Kwaliteit en Professionalisering. Suggesties? Laat het weten aan Marije van der Meij of Edwin Luttik.

Publicaties

 

Presentaties en stukken regiobijeenkomsten Kwaliteitslabel 8 en 9 feb 2017

Bijgevoegd de presentaties van de regiobijeenkomsten op 8 & 9 februari 2017.

Marije van der Meij
-
1987

Position paper MOgroep: reactie nieuwe Jeugdwet

Voor de voorbereiding van de wetsbehandeling door de Tweede Kamer via een hoorzitting op 5 sept, heeft de MOgroep een position paper gemaakt.

-
2556

Kwaliteit volgens protocol

Heb je als welzijnsorganisatie van de Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ) een certificaat ontvangen? Dan laat je daarmee zien dat je voldoet aan alle binnen de...

Monique Kaasjager
-
1046

Waarom certificeren?

MOgroep W&MD is een voorstander van het zichtbaar maken van kwaliteit. Daarvoor heeft ze bij de Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ) een branchebreed certificatie...

Henk Alberts
-
1165
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten