Themaoverzicht

Kwaliteit

Kwaliteit & Professionalisering

Sociaalwerkorganisaties willen een sterke positie in het nieuwe sociaal domein. Daarvoor moet de sociaal werker zichtbaar zijn, net als de kwaliteit en de meerwaarde van het sociaal werk. Voor de individuele burger, de financier én de maatschappij. Daarom herijken we de manier waarop we kwaliteit en professionalisering vormgeven. We zoeken kernelementen die écht iets zeggen over de kwaliteit. We vertellen een eigen verhaal, met oog voor de context van sociaal werk: nieuwe wetgeving, decentralisaties, bezuinigingen en marktwerking vragen nadrukkelijk om samenwerking, concurrentie en verantwoording.
We gaan terug naar de bedoeling: steeds nagaan of je de juiste dingen doet, op de juiste manier en met de juiste resultaten.
Lees over de commissie Kwaliteit en Professionalisering. Suggesties? Laat het weten aan Marije van der Meij of Edwin Luttik.

Nieuwsbericht

Online sessie over kwaliteit en doorontwikkeling op 26 november

Op 10 november 2020 geplaatst door

Beste leden,

Ons Kwaliteitslabel heeft in de afgelopen jaren vaste voet aan de grond gekregen bij onze leden, en daar zijn we erg trots op. Meer dan 50 leden mogen zich ondertussen al gecertificeerd noemen, en vele van deze leden zijn al bezig met hun hercertificering.

De tijd is volgens ons nu rijp om het label naar het volgende niveau te tillen, en dit willen we samen met jullie doen op donderdag 26 november van 14u tot 15:30u! Onderwerpen zijn:

  • Welke informatie kunnen en willen we halen uit de scores die behaald worden op de verschillende normen?
  • Hoe kunnen we het label nog beter laten aansluiten bij de behoeftes van onze leden?
  • Hoe kunnen we gemeentes ervan overtuigen van het belang van ons label?

Wil je meedenken? Meld je dan aan via deze link.

Graag tot dan!

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten