Themaoverzicht

Kwaliteit

Kwaliteit & Professionalisering

Sociaalwerkorganisaties willen een sterke positie in het nieuwe sociaal domein. Daarvoor moet de sociaal werker zichtbaar zijn, net als de kwaliteit en de meerwaarde van het sociaal werk. Voor de individuele burger, de financier én de maatschappij. Daarom herijken we de manier waarop we kwaliteit en professionalisering vormgeven. We zoeken kernelementen die écht iets zeggen over de kwaliteit. We vertellen een eigen verhaal, met oog voor de context van sociaal werk: nieuwe wetgeving, decentralisaties, bezuinigingen en marktwerking vragen nadrukkelijk om samenwerking, concurrentie en verantwoording.
We gaan terug naar de bedoeling: steeds nagaan of je de juiste dingen doet, op de juiste manier en met de juiste resultaten.
Lees over de commissie Kwaliteit en Professionalisering. Suggesties? Laat het weten aan Marije van der Meij of Edwin Luttik.

Nieuwsbericht

Oproep: Deel je voorbeelden over ethische dilemma's!

Op 10 september 2020 geplaatst door

Het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk is op zoek naar leidinggevenden/medewerkers die voorbeelden kunnen geven van een ethisch dilemma waar zij mee te maken hebben in het sociaal werk. Deze voorbeelden kunnen we dan (vanzelfsprekend geanonimiseerd) gebruiken voor het onder de aandacht brengen van het onderwerp ethiek en de ethiektrainingen (met vergoedingsregeling van het platform).

Komen jouw teamleden wel eens bij jou aan met een lastig ethisch dilemma? Of sta je zelf wel eens voor een moeilijke keuze? Dan zouden we het leuk vinden als je hierover mee wilt denken! Het kost maar enkele minuten – kan telefonisch, maar ook per mail.

Heb je interesse? Mail dan je contactgegevens naar: lfrijling@fcb.nl.

Meer informatie vind je hier.

Bron: Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk werkt
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten