Themaoverzicht

Kwaliteit

Kwaliteit & Professionalisering

Sociaalwerkorganisaties willen een sterke positie in het nieuwe sociaal domein. Daarvoor moet de sociaal werker zichtbaar zijn, net als de kwaliteit en de meerwaarde van het sociaal werk. Voor de individuele burger, de financier én de maatschappij. Daarom herijken we de manier waarop we kwaliteit en professionalisering vormgeven. We zoeken kernelementen die écht iets zeggen over de kwaliteit. We vertellen een eigen verhaal, met oog voor de context van sociaal werk: nieuwe wetgeving, decentralisaties, bezuinigingen en marktwerking vragen nadrukkelijk om samenwerking, concurrentie en verantwoording.
We gaan terug naar de bedoeling: steeds nagaan of je de juiste dingen doet, op de juiste manier en met de juiste resultaten.
Lees over de commissie Kwaliteit en Professionalisering. Suggesties? Laat het weten aan Marije van der Meij of Edwin Luttik.

Nieuwsbericht

Save the date: online conferentie 1 oktober: MBO'er in het sociaal werk

Op 18 juni 2020 geplaatst door

Handen ineenslaan voor de MBO'er in het sociaal werk

Sociaal werkers zijn actief in vele werkvelden. Denk maar aan het participatie & buurtwerk, kinder- en jongerenwerk, vrijwilligerswerk & mantelzorg, maatschappelijk werk en schuldhulpverlening, maatschappelijke opvang en vrouwenopvang, opvoedondersteuning, Sociaal Raadsliedenwerk (SRW) en ouderenwerk. De branche timmert aan de weg om de instroom van mbo-opgeleiden in het sociaal werk op peil te houden. Het sociaal werk is bijvoorbeeld opgenomen in de campagne “Ik zorg”.
 
Wij hebben de indruk dat de positie van de mbo’er in het sociaal werk nóg sterker kan. Daarom organiseren wij op 1 oktober een online (interactieve) conferentie met als doel het versterken van de positie van de mbo’er in het sociaal werk en verbetering van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.
 
Tijdens de conferentie leren we van en met elkaar over thema’s als: - Kennen werkgevers en opleiders elkaar wel goed genoeg? - Wordt het potentieel van de mbo'er in het sociaal werk voldoende (h)erkend? - Weten we van elkaar welke innovaties plaatsvinden en wat good practices zijn

De online conferentie 'De handen ineenslaan voor de MBO'er in het sociaal werk' is een initiatief van het platform arbeidsmarkt en wordt mede mogelijk gemaakt door Spoor22, Sociaal Werk Nederland, het Suma College, de MBO raad en Buurtverbinding.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten