Themaoverzicht

Kwaliteit

Kwaliteit & Professionalisering

Sociaalwerkorganisaties willen een sterke positie in het nieuwe sociaal domein. Daarvoor moet de sociaal werker zichtbaar zijn, net als de kwaliteit en de meerwaarde van het sociaal werk. Voor de individuele burger, de financier én de maatschappij. Daarom herijken we de manier waarop we kwaliteit en professionalisering vormgeven. We zoeken kernelementen die écht iets zeggen over de kwaliteit. We vertellen een eigen verhaal, met oog voor de context van sociaal werk: nieuwe wetgeving, decentralisaties, bezuinigingen en marktwerking vragen nadrukkelijk om samenwerking, concurrentie en verantwoording.
We gaan terug naar de bedoeling: steeds nagaan of je de juiste dingen doet, op de juiste manier en met de juiste resultaten.
Lees over de commissie Kwaliteit en Professionalisering. Suggesties? Laat het weten aan Marije van der Meij of Edwin Luttik.

Nieuwsbericht

Aankondiging Inspiratiebijeenkomst ‘Kwaliteitslabel – gecertificeerd, en dan?’

Op 19 december 2019 geplaatst door
Stephanie Gross

Op 11 februari 2020 organiseert Sociaal Werk Nederland een inspiratiebijeenkomst over blijvende kwaliteitsverbetering voor (bijna) gecertificeerde leden: ‘Kwaliteitslabel – gecertificeerd, en dan?’. Hiervoor nodigen we u van harte uit!

Nu ruim 40 organisaties gecertificeerd zijn met het Kwaliteitslabel, en ook de eerste hercertificeringen succesvol hebben plaatsgevonden, speelt de vraag ‘hoe verder na de certificering?’ een steeds belangrijker rol. De meeste gecertificeerde leden zien de audit als eerste stap in een proces van een blijvende kwaliteitsverbetering en het verder stimuleren van vakmanschap. Vaak hebben zij al stappen gezet om dit zelf vorm te geven. Op gegeven moment ontstaat er echter vaak behoefte aan uitwisseling, handvatten en/of inspiratie om dit te borgen en verder uit te bouwen. Hoe realiseer je blijvende aandacht voor kwaliteit(sverbetering) in de organisatie? Hoe werk je verder aan het verbeteren van vakmanschap, en hoe bed je dat in?

Met deze bijeenkomst willen we in de behoefte van leden voorzien om hierover met elkaar uit te wisselen. Inhoudelijk staat de bijeenkomst in het teken van kwaliteitsverbetering, verdieping en vakmanschap. Tijdens de interactieve sessies gaan we aan de slag met concrete praktijkvoorbeelden van leden die op deze onderwerpen al stappen gemaakt hebben.

Programma
Verschillende gecertificeerde organisaties delen hun praktijkvoorbeelden over het doorontwikkelen van kwaliteit en vakmanschap na certificering. Deze werksessies zijn interactief opgezet en bedoeld om elkaar te inspireren en ideeën en handvatten uit te wisselen.

Het definitieve programma wordt na de kerstvakantie bekend gemaakt.

Waar en wanneer?
De bijeenkomst vindt plaats op 11 februari 2020 in de middag bij De Zalen van Zeven in Utrecht.

Voor wie?
De bijeenkomst is bedoeld voor leden die het Kwaliteitslabel Sociaal Werk al hebben behaald, of die binnenkort geaudit worden. We nodigen u uit eventueel ook vertegenwoordigers van uw gemeente mee te nemen.

Meer informatie en aanmelden
Na de kerstvakantie volgt nadere informatie. U kunt zich aanmelden via deze link. Voor vragen kunt u contact opnemen met Stephanie Gross gross@sociaalwerk.nl of Edwin Luttik luttik@sociaalwerk.nl.

Bron: kwaliteit, kwaliteitslabel, gecertificeerd, lerende organisatie, vakmanschap, kwaliteitsverbetering sociaal werk, sterk sociaal werk, inspiratie
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten