Themaoverzicht

Kwaliteit

Kwaliteit & Professionalisering

Sociaalwerkorganisaties willen een sterke positie in het nieuwe sociaal domein. Daarvoor moet de sociaal werker zichtbaar zijn, net als de kwaliteit en de meerwaarde van het sociaal werk. Voor de individuele burger, de financier én de maatschappij. Daarom herijken we de manier waarop we kwaliteit en professionalisering vormgeven. We zoeken kernelementen die écht iets zeggen over de kwaliteit. We vertellen een eigen verhaal, met oog voor de context van sociaal werk: nieuwe wetgeving, decentralisaties, bezuinigingen en marktwerking vragen nadrukkelijk om samenwerking, concurrentie en verantwoording.
We gaan terug naar de bedoeling: steeds nagaan of je de juiste dingen doet, op de juiste manier en met de juiste resultaten.
Lees over de commissie Kwaliteit en Professionalisering. Suggesties? Laat het weten aan Marije van der Meij of Edwin Luttik.

Nieuwsbericht

Vanaf januari 2020 geldt alleen nog de nieuwste versie van het normenkader van het Kwaliteitslabel!

Op 12 december 2019 geplaatst door

Vanaf 1 januari 2020 is alleen nog de nieuwe versie van het normenkader Kwaliteitslabel Sociaal Werk geldig : versie 2019. Op 31 december 2019 eindigt namelijk de overgangsperiode waarin ook de oude versie nog geldig was.

In het voorjaar 2019 is het normenkader van het Kwaliteitslabel herzien en aangepast; in juli is de herziene versie van het normenkader (versie2019) gepubliceerd. Voor een soepele introductie van die herziene versie is afgesproken dat tot en met 31 december 2019 beide versies van het normenstelsel geldig zijn. Zodoende konden leden die al bezig waren met de voorbereiding op de audit dit jaar (2019) nog kiezen welke versie ze wilden gebruiken bij die audit.

Vanaf 1 januari 2020 is echter alleen nog de nieuwe versie van het normenkader geldig. Vanaf dat moment worden dan ook alle audits uitgevoerd aan de hand van de geüpdatete versie. Ook alle hulpdocumenten zijn nu beschikbaar in de nieuwe versie.

Let wel: dat geldt dus óók voor organisaties die zich momenteel voorbereiden op basis van de oude versie (uit 2017) maar die pas in 2020 ge-audit worden. Zorg dat u dan op tijd overschakelt op de nieuwe versie en neem eventueel contact op met uw ci.

De geactualiseerde versie van het normenkader is te vinden op de website van Sociaal Werk Nederland. Ook staat daar een overzicht van de herziene hulpdocumenten.
Meer weten? Vragen? Mail naar via info@sociaalwerk.nl of bel 030 721 0 721
 

Bron: sociaal werk nederland
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten