Themaoverzicht

Kwaliteit

Kwaliteit & Professionalisering

Sociaalwerkorganisaties willen een sterke positie in het nieuwe sociaal domein. Daarvoor moet de sociaal werker zichtbaar zijn, net als de kwaliteit en de meerwaarde van het sociaal werk. Voor de individuele burger, de financier én de maatschappij. Daarom herijken we de manier waarop we kwaliteit en professionalisering vormgeven. We zoeken kernelementen die écht iets zeggen over de kwaliteit. We vertellen een eigen verhaal, met oog voor de context van sociaal werk: nieuwe wetgeving, decentralisaties, bezuinigingen en marktwerking vragen nadrukkelijk om samenwerking, concurrentie en verantwoording.
We gaan terug naar de bedoeling: steeds nagaan of je de juiste dingen doet, op de juiste manier en met de juiste resultaten.
Lees over de commissie Kwaliteit en Professionalisering. Suggesties? Laat het weten aan Marije van der Meij of Edwin Luttik.

Nieuwsbericht

5 juli Eerste Lustrumconferentie Leerstoel Sociaal Werk

Op 4 maart 2019 geplaatst door

Over de Bijzondere Leerstoel Sociaal Werk
Sinds 1 juli 2014 is in samenwerking tussen Tilburg Universiteit (onderzoeksinstituut Tranzo), Stichting Sociaal Werk en Sterker sociaal werk de Bijzondere Leerstoel Sociaal Werk ingericht. Deze bekleedt Prof. dr. René Schalk vanaf de oprichting. Deze leerstoel is opgericht om de belangrijke veranderingen in het sociaal domein te kunnen onderbouwen. Binnen deze leerstoel doet Prof. dr. René Schalk onderzoek doen naar de maatschappelijke baten van het sociale werk in Nederland. Prof. dr. Tine Van Regenmortel is betrokken bij de Academische Werkplaatsen Sociaal Werk[1]. Hun gezamenlijke onderzoekskader heeft als centrale vraagstelling: Hoe kan sociaal werk burgers versterken en verbinden met de samenleving?

Lustrum
Op vrijdag 5 juli is de Eerste Lustrumconferentie Sociaal Werk. De Leerstoel en Academische Werkplaats Sociaal Werk van Tranzo o.l.v. Prof. dr. René Schalk en Prof. dr. Tine Van Regenmortel bestaan dan vijf jaar.

De resultaten worden gepresenteerd en in dialoog met de partners (o.a. praktijkinstellingen en hogescholen) wordt vooruit gekeken. 

In de bijlage vindt u:

  • Meerwaarde van de Bijzonder Leerstoel/Academische Werkplaats Sociaal Werk.
  • Voortgangsrapportage: wetenschappelijk onderzoek, vooruitblik en andere activiteiten (2014-2018)

Interesse?
Reserveer vrijdag 5 juli van 10.00 - 16.00 (locatie: Dante Building, Tillburg University) in uw agenda en meld u hier aan. De officiële uitnodiging volgt binnenkort. 

[1] Ook sociaal werker van het jaar 2014 Jenny Zwijnenburg doet hier nu onderzoek mbt mensen die tijdelijk uit balans zijn in de wijk. 

 


 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten