Nieuwsbericht

Kinderarbeid in je keten? Doe de scan

18 augustus 2022 | 1 minuut lezen

Wereldwijd verrichten op dit moment zo'n 160 miljoen kinderen kinderarbeid, vaak in erbarmelijke omstandigheden. Zij kunnen hierdoor niet naar school. Tijd voor actie dus! Hoe onderzoek je of er een risico is op kinderarbeid in de keten van jouw organisatie? Tot waar reikt je verantwoordelijkheid? En wat kun je hier vervolgens zelf aan doen? Doe de scan en vraag een gratis adviesgesprek aan.

Sociaal werk wordt niet direct gekenmerkt als een ‘hoog risico sector’. Ook halen we over het algemeen geen producten of grondstoffen van ver, met ingewikkelde ketens. Toch is het goed om alert te zijn op dit thema, want de inkoop van materialen in onze sector is zeer gevarieerd. Denk specifiek bij peuterspeelzalen bijvoorbeeld aan de aanschaf van kindvriendelijk en duurzaam speelgoed en meubilair, dat niet door kinderarbeid is vervaardigd. De Wet Zorgplicht Kinderarbeid is aangenomen door de Tweede en Eerste Kamer en zal in afwachting van bredere Europese wetgeving door het kabinet worden ingevoerd. Dat geeft een extra juridische stok achter de deur om met dit onderwerp aan de slag te gaan.

Zit er kinderarbeid in jouw keten? Doe de scan. Of maak via dit formulier gratis en vrijblijvend een afspraak met een adviseur.

Meer informatie vind je in de video hieronder en op de website www.ondernemen.nl/tegen-kinderarbeid, een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, opgezet met steun van het Fonds Bestrijding Kinderarbeid (FBK).