Nieuwsbericht

Nieuwe subsidie voor verduurzamen maatschappelijk vastgoed

7 juli 2022 | 1 minuut lezen

Sociaalwerkorganisaties in Nederland beschikken over zo’n 1.500 buurthuizen en wijkcentra, waarvan een deel in eigendom. Graag attenderen we onze leden met maatschappelijk vastgoed op de nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA), die ook buurthuizen en wijkcentra betreft. Ben je huurder van maatschappelijk vastgoed? Dan kun je de gemeente/verhuurder op deze nieuwe subsidieregeling attenderen.

De DUMAVA-regeling is bedoeld om eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet te komen in de kosten die zij maken om gebouwen te verduurzamen. Zo wordt de energieprestatie verbeterd en de CO2-uitstoot verlaagd. Voor deze regeling heeft de Rijksoverheid 150 miljoen euro beschikbaar gesteld. Aanvragen kan vanaf maandag 3 oktober 2022 tot 31 december 2023. Voor toekenning geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Sociaal Werk Nederland heeft in april 2022 gereageerd op de internetconsultatie van deze regeling, in afstemming met Bouwstenen voor Sociaal.

Webinar
Wil je meer weten over deze subsidie of heb je specifieke vragen? Neem dan deel aan voor de webinar die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert op dinsdagmiddag 13 september 2022. Je kunt je hier aanmelden. In de webinar is onder meer aandacht voor de volgende vragen:

  • Waarom is deze subsidie er?
  • Voor wie is het bedoeld?
  • Wat kan ik vergoed krijgen en wat niet?
  • Hoe wordt de hoogte van de subsidie bepaald?
  • Wanneer en hoe kan ik subsidie aanvragen?
     

De meest actuele informatie over de subsidieregeling vind je op de website van de RVO.


Subsidie Verduurzaming Mkb stopgezet
Eerder informeerden we u over de subsidie Verduurzaming Mkb. De subsidie is door minister Jetten tijdelijk stopgezet vanwege oneigenlijk gebruik van de regeling door energie-adviseurs.

Lees hier het nieuwsbericht van de Rijksoverheid.