Nieuwsbericht

JOGG roept deze zomer uit tot ‘Zomer van de Gezonde Jeugd’

2 juli 2020 | 1 minuut lezen

Het coronavirus zelf lijkt weinig effect te hebben op kinderen en jongeren. Echter, de impact van de coronamaatregelen op kinderen en jongeren is wél groot. Dat blijkt uit een recent gepubliceerd onderzoeksrapport van iresearch & Infographic in opdracht van JOGG.

Bij kinderen en jongeren is, als gevolg van een ongezondere leefstijl gedurende de coronatijd, een toename van gewicht en een toename van de ongelijkheid te verwachten, met name onder kwetsbare kinderen en jongeren.
JOGG roept deze zomer uit tot ‘Zomer van de Gezonde Jeugd’ en doen verschillende kinderburgemeesters een oproep aan alle gemeenten in Nederland om deze zomer leuke activiteiten voor de jeugd te organiseren.

Particulieren, gemeenten en organisaties kunnen hun zomeractiviteiten delen op www.zomervandegezondejeugd.nl  
Op deze website deelt JOGG gedurende de hele zomerperiode (4 juli-30 augustus) alle lokale activiteiten.

We horen heel graag van jullie wat jullie deze zomerperiode gaan organiseren en deel dit bij voorkeur met de hashtag #topzomer.

Landelijke kick-off Zomer van de Gezonde Jeugd
De landelijke kick-off van de Zomer van de Gezonde Jeugd vindt plaats op 4 juli in Amsterdam met JOGG-ambassadeurs Juvat Westendorp en Erik Scherder. Aansluitend zijn er de hele zomer activiteiten in het hele land.