Nieuwsbericht

Publicatie: Veerkracht bevorderen bij opgroeiende jongeren

Op 11 februari 2020 geplaatst door

Hoe kun je als professional in het sociaal of veiligheidsdomein jongeren met extreme idealen begeleiden? Welke beschermende factoren en onderliggende waarden zijn hierbij behulpzaam? De publicatie ‘Veerkracht bevorderen bij opgroeiende jongeren. Inzetten op beschermende factoren’ geeft praktische handvatten.

De publicatie beschrijft hoe je gebruik kunt maken van beschermende factoren: factoren die bijdragen aan weerbaarheid tegen extremistische attitudes en gedrag. Door hier als professional aandacht aan te besteden en niet alleen te focussen op risicofactoren ontstaat meer ruimte voor een positieve benadering van jongeren. Een benadering die niet focust op de tekortkomingen van het individu, maar juist investeert in zijn capaciteiten en die van zijn omgeving.

Over de auteurs
Stijn Sieckelinck – onderzoeker bij het Institute for Societal Resilience aan de Vrije Universiteit Amsterdam – en Amy-Jane Gielen – promovendus en spreker op het gebied van preventie van radicalisering – schreven de publicatie in opdracht van Platform JEP. De inhoud sluit aan op de missie van Platform JEP: het ondersteunen van professionals en vrijwilligers die met en voor jeugd werken bij vragen rond polarisatie, radicalisering en extremisme.

Bron: JEP
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten