Nieuwsbericht

Van Dantzig-penning 2019 voor Tea Hol, directeur LVAK

Op 8 november 2019 geplaatst door

Directeur van de Landelijke Vereniging Aandachtsfunctionarissen Kindermishandeling (LVAK) Tea Hol ontvangt de Van Dantzig-penning 2019 voor haar inzet voor de aanpak van kindermishandeling. De LVAK heeft zich, op initiatief van Hol, over meerdere sectoren verspreid: onderwijs, gezondheidszorg, kinderopvang, jeugdzorg, maatschappelijke zorg. Haar werk is van groot belang voor de aanpak van kindermishandeling.

Al een halve eeuw  worden er 120.000 kinderen mishandeld in Nederland. Vanaf de oprichting van de LVAK in 2012 toonde Tea Hol een daadkrachtige visie op de problematiek van kindermishandeling. Ze voerde vele acties uit om professionals in het veld te ondersteunen, zodat zij durven te handelen als er vermoedens zijn van kindermishandeling. Door een groot netwerk te bouwen van aandachtsfunctionarissen kindermishandeling heeft ze gezorgd voor een olievlek, zodat in relatief korte tijd heel veel professionals getraind zijn.

Lef, liefde en lange adem
Bij het uitreiken van de penning hanteert de jury het ‘lef-liefde-en-een-lange-adem-criterium’. Voor Hol geldt hierbij dat zij werkt vanuit haar passie voor het kwetsbare kind en vanuit haar overtuiging dat het mogelijk is de leefwereld van deze kinderen te verbeteren. Ze gelooft er in dat er altijd iemand is die het verschil kan maken.

Uitreiking
De Van Dantzig-penning is een onderscheiding voor iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt in de aanpak van kindermishandeling. De penning – genoemd naar de psychiater Andries Van Dantzig oprichter van Relectie- en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling RAAK – wordt op 14 november aan Tea Hol uitgereikt tijdens De Agenda van het Sociaal Werk in de Jacobikerk te Utrecht. Een agenderende bijeenkomst van Movisie, Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW), Marie Kamphuis Stichting, Platform voor Sociale Vraagstukken en Platform voor Buurtontwikkeling Buurtwijs.

Bron: Movisie
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten