Nieuwsbericht

Save the date: Congres Bestuurders voor #sterkjongerenwerk

22 juli 2019 | 1 minuut lezen

Rotterdam * 29 november 2019 * 9.30 – 17.00

Reserveer alvast in de agenda: hét congres voor wethouders jeugd, bestuurders-managers sociaal werk en jongerenwerkers op 29 november in Rotterdam. Hoe stimuleer je talenten van kwetsbare jongeren, hoe voorkomje afhaken, uitval en zware jeugdhulp? Door er vroeg bij te zijn en gezinnen en jeugd écht te kennen. Professioneel, effectief en in de buurt.

Een congres met inspirerende Rotterdamse voorbeelden, onderzoeken naar effectiviteit,
wijkprogrammering en de impact van sociale media. Én een kijkje over de grens:
de Antwerpse aanpak.
Gastgemeente is Rotterdam: wethouder Judith Bokhove gaat graag met u in gesprek.

Maak de beweging naar de buurt!

Meer #sterkjongerenwerk, Minder jeugdzorg
Dit congres is onderdeel van de bewustwordingscampagne rond inzet op jeugd- en jongerenwerk in buurten. Sociaal Werk Nederland werkt hierin samen om gemeenten te helpen de omslag te maken naar een sterke sociale basis rond opvoeden en opgroeien: help ouders eerder, signaleer problemen eerder. Zorg dat kleine haperingen in opgroeien en opvoeden niet uitgroeien tot grote (jeugdzorg)problemen. Organiseer slimme netwerken en zorg voor de pedagogen in de buurt. 
Zie voor meer informatie de tussenrapportage langlopend onderzoek Jongerenwerk, Youth Spot (HvA) en recent onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut. 
Lees; Marion Smit, directeur Jeugd VWS: 'Waarom het zo ongelofelijk belangrijk is om gemeenten te laten zien wat de waarde van jongerenwerk is.'