Nieuwsbericht

Coalitie Onderwijs-Jeugd-Zorg en het Lerend netwerk “Met andere ogen”.....

Op 4 juli 2019 geplaatst door

Gezocht: 10 gemeenten/regio's: Meld je aan als inspiratieregio/gemeente en werk samen voor de ontwikkelkansen van kinderen en jongeren

Alle kinderen en jongeren in Nederland optimale ontwikkelkansen bieden, daar maakt de Coalitie onderwijs-jeugd-zorg, zich sterk voor. Sociaal Werk Nederland  werkt hierin samen met Actiz Jeugd, GGD/GHOR, Ambassadeur Zorglandschap Jeugd, Ouders & Onderwijs, GGZ Nederland, Ieder(in), Jeugdzorg Nederland, LECSO, Ministerie van OCW, Ministerie van VWS, Netwerk leidinggevenden Passend Onderwijs, PO-Raad, Samenwerkingsverbanden VO, O-Raad, NCJ, NJI, Kinderopvang BMK en BK (Kinderopvang), MBO-Raad, bonden (AOB, CNV,AVS)

Aanpak Met Andere Ogen - lerend netwerk
De aansluiting tussen onderwijs, kinderopvang, (jeugd)gezondheidszorg en jeugdhulp kan en moet beter. Het doel van de aanpak Met Andere Ogen is om samen met lokale onderwijs-jeugd-zorg en gemeenten al doende lerend te ontdekken en doen wat echt werkt.

De Coalitie heeft de krachten gebundeld in een lerend netwerk. Een beweging om de samenwerking tussen (passend)onderwijs, kinderopvang, (jeugd)gezondheidszorg en hulp te verbeteren, zodat ontwikkelkansen van kinderen verbeteren.

Inspiratieregio's/gemeenten
Onderdeel van deze lerende aanpak zijn inspiratieregio’s/gemeenten, waarbij we nu zoeken naar 10 regio’s of gemeenten met lef én uitvoeringskracht die al in de praktijk aan de slag zijn met het verbinden van onderwijs, kinderopvang, (jeugd)zorg en jeugdhulp. Initiatiefnemers die zowel op bestuurlijk als uitvoerend niveau tijd en ruimte willen maken om te leren en te inspireren zijn van harte welkom.

Meld je aan!
Gemeenten en/of regio’s die willen meedoen hebben tot 15 september de tijd om zich aan te melden. De hoofdvraag in je aanmelding is: Wat wil je leren, wat heb je nodig en wat kom je brengen?

Voor meer informatie en uitgebreide uitleg ga naar de website met alle info!

Wil je meedoen met het lerende netwerk Met andere ogen en ben je geen inspiratieregio, ook dan ben je welkom. Heb je vragen? Mail naar metandereogen@onderwijsjeugd.nl

Bron: Coalitie onderwijs jeugd zorg
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten