Nieuwsbericht

Jongerenwerkers en jongeren - vertel hoe de overheid jou wél kan bereiken als je problemen hebt

Op 20 juni 2019 geplaatst door

Een gestreste scholier die moeite heeft om de juiste hulp te vinden… Een 18-jarige die een brief van de belastingdienst krijgt waar hij geen bal van snapt… Een jong stel met een baby die verstrikt raken in een conflict met de gemeente over toeslagen…

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken brengt in 2019 de knelpunten in de interactie tussen jongeren en de overheid in kaart. Dat doet het ministerie BZK serieus, en samen met de organisatie Generation Why onder andere door middel van gesprekken met jongeren, professionals en beleidsmakers.

Op donderdag 29 augustus willen GenerationWhy & BZK tijdens een participatie-bijeenkomst met een (representatieve) groep jongeren, professionals en beleidsmakers concrete oplossingen voor deze knelpunten bedenken.
Deze bijeenkomst vindt plaats bij BZK in Den Haag van 16:00 tot 18:30. Reiskosten worden vergoed.

Sociaal Werk Nederland denkt dat jongerenwerkers en jongeren die werk maken van partiuipatie hier een waardevolle bijdrage aan kunnen leveren. Bovendien een mooie gelegenheid om 'meedoen met beleid' in de praktijk te brengen!

Generation Why en BZK hebben julie input nodig om oplossingen te bedenken waar jongeren echt mee geholpen worden en waar professionals en beleidsmakers ook mee uit de voeten kunnen.

Een aantal weken voor de bijeenkomst krijg je een rapport met de resultaten van eerder gedane knelpuntenonderzoeken toegestuurd. Ook ontvang je het programma en de locatie van de bijeenkomst.

Aanmelden en als je voor die tijd vragen hebt: mail naar coördinator Lucas Hirsch Lucas@generationwhy.nl

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten