Nieuwsbericht

Jongerengezant Naïma Azough voert gesprekken in het land met jongeren, wethouders en jongerenwerkers

Op 29 mei 2019 geplaatst door

Het jongerenwerk moet in 2019 op de kaart! Jongerengezant Naïma Azough voert gesprekken in het land met jongeren, wethouders en jongerenwerkers. De resultaten van deze eerste Dialoogsessie op 3 juni in Almere neemt ze mee naar de Dag van het Jongerenwerk en het congres op 18 juni in Amsterdam.

What’s Up wethouder?! Jeugd en jongerenwerk Almere!
Wethouder Marjan Haak gaat in gesprek met jongeren uit Almere. Zij kunnen als geen ander vertellen hoe het is om op te groeien in Almere en hoe jongerenwerkers hen stimuleren, begeleiden en beschermen.

Als wethouder gaat Marjan Haak over Jeugd, Onderwijs en Gezondheid. Wat vinden de jongeren van het jongerenwerk in Almere? Hoe zit het met de preventieve rol van de jeugd- en jongerenwerkers en welke meerwaarde hebben zij volgens de jongeren voor kinderen en jongeren in Almere en voor de samenleving?

De wethouder maakt kennis met enkele bijzondere projecten van welzijnsorganisatie De Schoor. Ze krijgt de unieke kans om meer te horen over werkzaamheden die veelal in stilte worden verricht in haar Almere.

De sessie op 3 juni vormt de aftrap van een drietal bijeenkomsten in het land in Almere, Arnhem en Utrecht waarbij een ‘scan’ wordt gemaakt van de stand van het jongerenwerk in Nederland. In Almere is onder meer aandacht voor de doorlopende lijn van werkzaamheden van kind tot jongvolwassene die door De Schoor vanuit een bewuste strategie wordt toegepast.

De jongeren en De Schoor vertellen hoe je door samenwerking tussen kinderwerk en jongerenwerk kunt voorkomen dat kinderen uitvallen en hoe je kunt stimuleren dat ze actief meedoen op school en in de samenleving.

Naïma Azough leidt het gesprek en neemt met Sociaal Werk Nederland de uitkomsten van de dialoogsessies mee naar de Landelijke Dag van het Jongerenwerk 2019 op 18 juni. De volgende sessie vindt plaats op 17 juni in Arnhem.

Programma

Datum          maandag 3 juni 2019
Tijd               van 15.30-17.00 uur – inloop vanaf 14.45 uur
Locatie        Jongerencentrum Trapnotov, Kerkstraat 52 Almere
Thema         Stand van het Jongerenwerk in Nederland: situatie in Almere
Te gast        Wethouder Marjan Haak, wethouder Jeugd, Onderwijs en Gezondheid

15.30 Welkom door Erna Driessen, manager Jeugd bij De Schoor, met een toelichting op accommodatiegebonden jongerenwerk, ambulant jongerenwerk en Learn2Work.

15.35 Gesprek met aanwezige jongeren over opgroeien in Almere

15.50 Filmpje over werkzaamheden De Schoor

15.55  Pitch van de diverse jongerenraden uit Almere die aansluit op de ambitie van de gemeente in het Collegeakkoord om participatie centraal te stellen. Aansluitend kort gesprek met jongerenwerker Bastian Pattipeiluhu die een master social work volgt en tevens begeleider van Jongerenraad Almere is. Zijn onderzoeksopdracht is het professionaliseren van participatie.

16.25 Preventieve rol van het jongerenwerk: toelichting van Annemarie Mikkers over Perfect Ninã’s (voor kwetsbare meiden) en voor kwetsbare jongeren in het algemeen door Suleika El Mhassani over Diversity. Aansluitend dialoog met de aanwezigen.

17.00 Afsluiting

Bron: Sociaal Werk Nederland
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten