Nieuwsbericht

PrivacyApp Jeugd nu ook voor ouders

8 april 2019 | 1 minuut lezen

Antwoord op privacyvragen voor ouders van kinderen in de jeugdhulp en jeugdbescherming

De PrivacyApp Jeugd geeft vanaf nu ook antwoord op privacyvragen van ouders die met jeugdzorg te maken hebben. De app was er al voor jongeren en professionals in de jeugdhulp en jeugdbescherming. In de PrivacyApp zien al deze groepen welke rechten en plichten zij hebben in allerlei concrete situaties die te maken hebben met privacy en informatie-uitwisseling. Check de vernieuwde PrivacyApp Jeugd op www.jeugdconnect.nl/privacy.

De nieuwe informatie in de PrivacyApp Jeugd is op maat gemaakt voor ouders met een kind in de jeugdhulp of jeugdbescherming. Zij krijgen antwoord op vragen als ‘Welke informatie komt er in het dossier?’, ‘Welke informatie mogen hulpverleners delen?’ en ‘Wie moet toestemming geven voor het delen van informatie?’ In de app vinden ouders ook een handige flow om hun juridische status te bepalen.

Ook voor jongeren en professionals
De PrivacyApp Jeugd gaf al antwoord op vragen van jongeren. Bijvoorbeeld over wat een school over hen mag weten, en wat een hulpverlener mag delen met hun ouders. Professionals zien onder meer welke informatie ze mogen delen met andere professionals en ouders, en hoe ze een melding doen bij Veilig Thuis. Jeugdhulpverleners en jeugdartsen, medewerkers van gemeente of wijkteam, medewerkers van Veilig Thuis en de Raad voor de Kinderbescherming: ze vinden allemaal informatie op maat over hun situatie. 

Hoe gebruik je de app?
De app staat op www.jeugdconnect.nl/privacy. Gebruik je een smartphone of tablet? Tik dan op de downloadknop in je browser om de app op je beginscherm te zetten. Gebruik je een laptop of een PC? Voeg de app dan toe aan je favoriete websites. De PrivacyApp is een web-app en staat daarom niet in de App Store of Google Play.

Wie zijn de initiatiefnemers?
De PrivacyApp Jeugd is een initiatief van ‘In goed vertrouwen; de privacy van de jeugd geborgd’ – een coalitie van ruim 20 branche- en beroepsorganisaties in de jeugdhulp en jeugdbescherming, waaronder Sociaal Werk Nederland. Meer informatie staat op www.privacyborgingjeugd.nl.

De PrivacyApp Jeugd is gemaakt met financiële steun van de Rijksoverheid en wordt gehost op Jeugdconnect.nl, een digitaal platform van het ministerie van Justitie en Veiligheid.