Nieuwsbericht

Training voor jongerenwerkers vanuit Project Grey

Op 4 april 2019 geplaatst door

Digitale haatberichten komen hard aan en zijn van alle dag. Denk aan dreigtweets over vluchtelingen of racistische opmerkingen over Zwarte Piet. Ook radicale groepen zijn op sociale media aanwezig om jongeren te overtuigen van hun verhaal. Extreme geluiden op sociale media, kunnen leiden tot verbaal en zelfs fysiek geweld. Als sociaal (jongeren)werker mis je veel als je niet online te vinden bent. Project Grey biedt een opstap. Movisie is partner in Project Grey, Sociaal Werk Nederland kijkt mee in de ontwikkeling van projecten hierin. 

Jongerenwerkers
Extreme geluiden op sociale media, kunnen leiden tot verbaal en zelfs fysiek geweld. Bij Project Grey spelen jongerenwerkers en sociale professionals daarom een belangrijke rol. Zij worden getraind om deze extreme geluiden te herkennen en daar vervolgens op te acteren, zowel online als in hun wijk. Ook leren ze gebruik te maken van een vernieuwende online tool en dashboard waarmee ze trends en nieuwe polariserende onderwerpen opsporen zodat ze weten wat er online in hun regio speelt.

Zelflerende technologie
Om deze extreme geluiden online te detecteren, maakt Project Grey gebruik van technologie die is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en machine learning. Deze technieken worden nu al op grote schaal toegepast door bedrijven om bijvoorbeeld consumentengedrag te voorspellen en te beïnvloeden of om je tijdlijn op sociale media te personaliseren. Dit soort zelflerende technologie wordt ook breed toegepast binnen de gezondheidszorg en vindt nu meer en meer ingang bij maatschappelijke organisaties. De voor Project Grey ontwikkelde algoritmen gaan zelfstandig op zoek naar patronen in de data die zichtbaar worden gemaakt in het dashboard. Zo krijgen we meer zicht op de maatschappelijke onderwerpen waar mensen op sociale media over discussiëren en waar tekenen van polarisatie zijn vast te stellen.

Over Project Grey
Meer weten over Project Grey? Kijk op www.projectgrey.eu en aanmelden voor de training in juni kan hier. Project Grey wordt gefinancierd door de Europese Unie (Internal Security Fund – Police).

Bron: Movisie
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten