Nieuwsbericht

WerkWebAutisme.nl: online tool voor werk en studie

Op 2 april 2019 geplaatst door

Werkwebautisme.nl is op 2 april 2019 gelanceerd via ZonMw. Werkwebautisme.nl is een solide wetenschappelijk onderbouwd platform met een inhoud en vormgeving die speciaal gericht is op de doelgroep. Het is een fantastische online tool om normaal- tot hoogbegaafde mensen met autisme vanaf 15 jaar te ondersteunen bij studie en werk. 

Deze online gids met persoonlijk ontwikkelprofiel is ontwikkeld door de afdeling Toegepast GezondheidsOnderzoek, Gezondheidswetenschappen UMC Groningen, het Kenniscentrum zorginnovatie van de Hogeschool Rotterdam, de Nederlandse Vereniging voor Autisme en de Academische Werkplaats Autisme. 

Over autisme is veel te vinden op het internet, over werken ook. Waarom dan
nog een extra website?

Wat Werkwebautisme.nl uniek maakt is dat wetenschappelijk solide onderbouwde vragenlijsten zijen ontwikkeld en daarnaast ook de relevante informatie rondom het thema werken en autisme bij elkaar gebracht is. Dit is voor:
- mensen met autisme die leren, werk zoeken, werken of uitgevallen zijn,
- voor de werkgevers én,
- voor eventuele begeleiders en ouders.

Werkwebautisme.nl biedt bovendien een handig gratis ‘WERKboek’ met oefeningen, informatie en aandachtspunten. Het WERKboek is de Nederlandse vertaling van het door de Britse NAS ontwikkelde handboek ‘Finding Work’. Dit handboek is gebaseerd op de wetenschappelijk onderbouwde methode Supported Employment.

De Nederlandse vertaling en vormgeving van het WERKboek zijn uitgevoerd door medewerkers van AutiTalent in samenwerking met het projectteam van WerkWeb-Autisme.

Er is veel zorg besteed aan de vormgeving en flow van Werkwebautisme.nl. Zo kun je de site op “zwart/wit weergave” zetten als je dat prettig vindt. Dit lijkt niet zo bijzonder, maar kan helpen de volle aandacht uit te laten gaan naar de inhoud en het beantwoorden van de vragenlijsten.

Voor mensen met autisme
Voor mensen met autisme die op zoek zijn naar inzichten in persoonlijke kwaliteiten en valkuilen hebben we met behulp van wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten een online tool ontwikkeld. Dit ‘persoonlijk ontwikkelprofiel’ helpt om sneller helder te krijgen welk werk passend is en welke ondersteuning er nodig is bij het vinden of behouden van een passende studie of werk. Het beantwoordt vragen zoals: “Welk werkt past bij mijn kwaliteiten?”, “Welke hulp heb ik nodig bij stress bij studeren of op de werkvloer?” of: ”Hoe kan ik goed omgaan met sociale situaties op mijn werk?”

Werkwebautisme.nl biedt daarnaast informatie en tips over autisme en werk.
Hier vind je de website, film, handboek Werkwebautisme.nl helpt je verder!
 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten