Nieuwsbericht

Gezocht voor interview over polarisatie: jongerenwerkers in Noordoost-Groningen en Zuidwest-Brabant

19 februari 2019 | 1 minuut lezen

Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) onderzoekt hoe in niet-stedelijke gebieden negatieve beeldvorming over mensen met een migratieachtergrond kan worden tegengegaan. Dit omdat negatieve beeldvorming uiteindelijk kan leiden tot spanningen of polarisatie.
KIS onderzoekt wat mogelijke oorzaken zijn en wat er gedaan kan worden om dit te voorkomen of te verminderen. Aanpakken zijn vaak gericht op een stedelijke omgeving met een diverse bevolking, en gaan ervan uit dat bevolkingsgroepen met elkaar in contact kunnen komen. Minder kennis is er over bruikbare aanpakken in regio’s met een weinig diverse bevolking. We onderzoeken daarom in hoeverre bestaande aanpakken wel of niet bruikbaar zijn in niet-stedelijke gebieden en of behoefte bestaat aan andere of aangepaste aanpakken.

KIS zoekt in de regio’s Noordoost-Groningen (gemeenten Oldambt, en Delfzijl) en Zuidwest-Brabant (Rucphen) jongerenwerkers om hen hierover te interviewen. Via de jongerenwerkers wil KIS ook jongeren zelf interviewen. Jongerenwerkers uit andere regio’s die ook deze ervaringen hebben, kunnen zich ook melden bij Sociaal Werk Nederland, via Ernst Radius, radius@sociaalwerk.nl, 06-22073506.