Nieuwsbericht

Online magazine radicalisering in jeugddomein

10 december 2018 | 1 minuut lezen

Platform JEP presenteert het eerste online magazine van Platform JEP met als thema: Aandachtsfunctionarissen radicalisering in het jeugddomein.

Steeds meer organisaties in het jeugddomein hebben aandacht voor de preventie van radicalisering, polarisatie en extremisme. Een van de manieren voor organisaties om hier serieus mee aan de slag te gaan, is het werken met aandachtsfunctionarissen radicalisering. Dit zijn professionals met specifieke expertise op dit gebied.

Veel mensen en organisaties hebben een bijdrage geleverd aan dit magazine, waardoor veel aspecten aan bod komen. Dit eerste nummer van JEPzine gaat over de rollen, taken en verantwoordelijkheden van een aandachtsfunctionaris radicalisering. Zij zijn aanspreekpunt en vraagbaak voor hun collega’s. Een grote jeugdhulpinstelling geeft zeven lessen voor het werken met aandachtsfunctionarissen. Een aandachtsfunctionaris radicalisering vertelt hoe hij zijn rol vervult in de praktijk van de jeugdbescherming.
En welke competenties moet een jeugdprofessional in huis hebben om een goede aandachtsfunctionaris radicalisering te zijn? Twee gemeenten vertellen hoe ze een lokaal netwerk van aandachtsfunctionarissen opzetten en onderhouden.

Dit magazine is de eerste in een reeks van thematische magazines. Het eerste nummer van JEPzine is hier te lezen.
Sociaal Werk Nederland is partner van JEP, en werkt aan een themanummer met goede voorbeelden van samenwerking tussen jongerenwerk, onderwijs en gemeenten. Verwachte verschijning maart 2019.