Nieuwsbericht

Brochure: Steeds betere inkoop van jeugdhulp: zeven goede gewoonten

2 november 2018 | 1 minuut lezen

In de periode maart tot september 2018 is vanuit het ondersteuningsteam Zorglandschap Jeugd samen met vier jeugdregio’s een leertraject doorlopen, met als doel om de inkoop verder te verbeteren door transformeren, inkopen en aanbesteden in één lijn te brengen.

De betrokkenen bij deze leertrajecten zijn positief over de uitkomst: zaken kunnen met elkaar verbonden worden, maar dan moet een aantal dingen beter worden aangepakt. Dit boekje geeft inzicht in de opbrengsten van de leertrajecten en de wijze waarop je dit als jeugdregio vorm kunt geven.

Hiermee wordt beoogd een bijdrage te leveren aan de ambitie van gemeenten en aanbieders om in regioverband met elkaar te leren en steeds beter te worden.

Sociaal Werk Nederland ziet nog wat haken en ogen bij de suggestie van regionale samenwerking tussen gemeenten als voorwaarde voor inkoop die gericht is op transformatie. Alle overige aanbevelingen zoals contractduur van 4 tot 6 jaar, inspirerend toekomstperspectief, samenwerking gemeente/aanbieders/clientenorg, beleidsmatige inbedding van inkoop, komen overeen met aanbevelingen in onze handreiking Het Nieuwe Contracteren. 

Zie voor de handreiking hier op de VNG-website.