Nieuwsbericht

Voorlopige certificering Jeugd Veilig Verder

Op 11 juli 2016 geplaatst door
Janina van der Zande

Coöperatie Jeugd Veilig Verder is op 5 juli 2016 voorlopig gecertificeerd. Deze organisatie heeft zich ten doel gesteld ervoor te zorgen dat kinderen die onveilig opgroeien veilig verder kunnen. Certificering is een belangrijke eerste stap naar de realisering.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel en daarom mogen in Nederland alleen Gecertificeerde Instellingen Jeugdbescherming en Jeugdreclassering uitvoeren. De voorlopige certificering is in het leven geroepen om nieuwe partijen met een nieuwe aanpak een kans te bieden. Daarvoor vindt een intensieve audit plaats, die succesvol doorlopen moet worden. Na het behalen van de voorlopige certificering kan vervolgens in de praktijk de stap naar definitieve certificering worden gezet. Om de volgende stap te kunnen zetten is het zaak dat de uitvoering van Jeugdbescherming en Jeugdreclassering door gemeenten aan de coöperatie gegund wordt.

Veiligheid en talentontwikkeling samen bieden perspectief
Jeugd Veilig Verder richt zich op de combinatie van jeugdbescherming en -reclassering, met gerichte inzet op preventie, talent- en competentieontwikkeling. De combinatie van deze inzet is bijzonder genoeg nieuw. Het is echter ook juist deze combinatie die kan zorgen dat jeugd vanuit een onveilige thuissituatie veilig verder kan. Om dit waar te maken, zijn kennis en ervaring nodig op het gebied van veiligheid, talent- en competentieontwikkeling. Bovendien is kennis nodig van alle omstandigheden die het functioneren van mensen beïnvloeden. Want alleen daarmee kunnen de achtergrond van problemen begrepen worden.

Jeugd Veilig Verder is een coöperatie met Lumens en Jeugdbescherming Regio Amsterdam als lid. Deze organisatievorm is een innovatie in de wereld van Gecertificeerde Instellingen (GI).

Bron: Jeugd Veilig Verder
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten